چرا ایرانی ها پای ثابت نظرسنجی های AFC هستند؟
به گزارش ایران کلام، بهترین بازیکن آسیایی در جام جهانی. بهترین گل از راه دور در لیگ قهرمانان آسیا. بهترین ستاره منطقه مرکز در قاره کهن. تبریک تولد حسین شمس، پیشنهاد صفحه پیش زمینه محمد نوری. گیتار زدن ارسلان مطهری و ... تنها نمونه کوچکی از پست های اخیر سایت، صفحه اینستاگرام و توییتر AFC است که منتشر شده است.
مدتهاست که صفحات رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا در فضای مجازی اهمیت ویژه ای به دنبال نمایندگان ایرانی خود می دهند و بار ها با موضوعات مختلف به سراغ آن ها می آیند. یک روز با گذاشتن یک نظرسنجی، روز دیگر با طرح یک سوال و مرتبه بعدی با تبریک تولد و ....
آن ها متوجه شده اند ایجاد فضای رقابتی بین فوتبال دوستان ایرانی، استقبال آن ها را از صفحه AFC در اینستاگرام و توییتر چند برابر می نماید؛ به نظرسنجی های آن ها اعتبار می دهد و به همین دلیل بر کار خود پافشاری می نمایند. آن ها فهمیده اند که به طور مثال بین طرفداران استقلال و پرسپولیس کری خوانی وجود دارد و با همین حربه، پست هایی را منتشر می نمایند که باعث می گردد آن طرفداران با تمام وجود مشارکت داشته باشند و پست مربوطه را بازنشر نمایند و به آن بپردازند. هنوز از ماجرای سیدجلال حسینی و فرهاد مجیدی زیاد نگذشته است.
برای اینکه متوجه بشوید چقدر اختلاف است میان یک پست اینستاگرامی که پای یک یا چند ایرانی در میان است با پستی که هیچ خبری از فوتبالیست ها و مربیان و تیم های ایرانی نیست؛ بهتر است به این قسمت توجه بیشتری داشته باشید. روز گذشته (آدینه) پستی در صفحه اینستاگرام AFC منتشر شد که در آن هیچ خبری از ایرانی ها نبود. پست مذکور کمتر از 7000 لایک خورد و کمتر از 200 عدد کامنت. حال، هفته گذشته یک پست که در آن یک ایرانی حضور داشت حدود 55 هزار لایک گرفت و نزدیک به 6500 کامنت گرفت. فاصله فاحشی میان این 2 پست وجود دارد و همین فاصله چیزی است که AFC را نسبت به کاربران ایرانی حساس نموده است.
به نوعی AFC از کاربران و دنبال نمایندگان ایرانی خود سوء استفاده می نماید تا استقبال از صفحه خود را بالا ببرد و استفاده و سود های خود را از این کار ببرد؛ و بار ها مشاهده کردیم که در مسائل مختلف به وجود آمده پیرامون فوتبال ایران که کلان تر بوده، کاملا به همین علاقه مندان بی اعتنا بوده و آن ها را در نظر نگرفته است. به طور مثال در همین مساله میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا که حق آن در دور رفت از چهار تیم ایرانی گرفته شد؛ فوتبال دوستان ایرانی کمترین اهمیتی برای AFC نداشتند و هزاران کامنت ایرانی ها بدون یک پاسخ کوچک ماند.
از طرف دیگر در فضای مجازی و همچنین در رسانه ها نظرسنجی های AFC بسیار اهمیت پیدا نموده و کاملا به آن پرداخته می گردد. در حالی که تعیین است خیلی از آن ها کوچکترین اعتباری ندارند و صرفا در حد یک سرگرمی است. چند روز پیش نظرسنجی در سایت و اینستاگرام ای اف سی گذاشته شد که بسیار جالب بود. بهترین فوتبالیست آسیایی در جام جهانی کیست؟ علیرضا بیرانوند یکی از گزینه ها بود و باید با سامی الجابر عربستانی، کیسوکه هوندای ژاپنی، پارک جی سونگ کره ای و تیم کیهیل استرالیایی رقابت می کرد. در عین تعجب این بیرانوند بود که برگزیده شد. در حالی که رقبای او هر کدام سابقه 2 یا سه حضور در جام جهانی، زدن گل های حساس و رسیدن با مراحل بالاتر را در کارنامه شان داشتند، اما به خاطر رای بیشتری که کاربران ایرانی دادند؛ بیرانوند برترین بازیکن شد. حال در واقعیت چند سال است که فوتبالیست های ایرانی نتوانسته اند یک جایزه در مراسم سالیانه برترین بازیکن آسیا دریافت نمایند؟ آیا واقعا بها دادن به این نظرسنجی های مجازی کار درستی است و معیار قابل اعتنایی به حساب می آید؟ یا فقط حربه ای است برای فریب دادن و سوء استفاده مجازی؟
منبع: فرارو