محاسن واکسن آسترازنکا از خطراتش بیشتر است، برای جوانان جایگزین معرفی گردد

به گزارش ایران کلام، بعضی تردیدها برای واکسیناسیون با واکسن توسعه داده شده توسط دانشگاه آکسفورد در حالی است که سازمان جهانی بهداشت و آژانس دارویی اروپا استفاده از واکسن شرکت انگلیسی - سوئدی آسترازنکا را امن و موثر توصیف نموده و اعلام کردند، محاسن آن بیش از خطراتش است.

محاسن واکسن آسترازنکا از خطراتش بیشتر است، برای جوانان جایگزین معرفی گردد

گروه علم و پیشرفت ایران کلام، شهین مردانی: بعضی عوارض گزارش شده برای واکسن های مبتنی بر فناوری mRNA، بسیاری از کشورها را به سمت واکسن هایی سوق داده که فناوری آن سال هاست مورد استفاده قرار می گیرد و از نظر علمی جواب خود را پس داده است. یکی از این واکسن ها، آسترازنکا است که با توسط محققان دانشگاه آکسفورد توسعه داده شد و توسط هند در حال فراوری انبوه است. این واکسن اخیرا در سبد کواکس -اتحادیه جهانی تأمین واکسن- نهاده شده است و به کشورهایی که در صف نهاده شده اند، از جمله ایران، تحویل داده شده است اما بروز عارضه بسیار نادر لخته خون پس از دریافت این واکسن حواشی زیادی برای آن در سراسر جهان ایجاد نموده که با وجود همه آنها محققان همچنان باور دارند مزایای این واکسن بسیار بیشتر از عارضه نادر آن است. در این گزارش به آنچه که در پیرامون واکسن آسترازنکا گذشته می پردازیم:

فراوری پادتن با تزریق واکسن آسترازنکا

واکسن آسترازنکا-آکسفورد به نام AZD1222 از یک ویروس بی ضرر، یک آدنوویروس عامل سرماخوردگی برای انتقال ژن های سازنده پروتئین گل میخی سطح کروناویروس به درون سلول ها استفاده می نماید و سلول ها را وادار به ساختن این پروتئین ها می نماید که سپس باعث تحریک دستگاه ایمنی و فراوری آنتی بادی ضد کروناویروس می گردد.

در واقع واکسن آسترازنکا ویروسدار است؛ یعنی نسخه ای از ویروس است که به طور معمول شامپانزه ها را آلوده می نماید و با بخشی از کروناویروس موسوم به پروتئین سنبله اصلاح شده است تا محرک سیستم ایمنی بدن باشد.

واکسن، هنگامیکه در سلول های انسانی نهاده شد باید به تحریک فراوری آنتی بادی هایی که ویروس را تشخیص می دهند، یاری کند.

نتایج آزمایش های انجام شده روی 1077 نفر که به آنها واکسن مشترک شرکت دارویی آسترازنکا با همکاری دانشگاه اکسفورد تزریق شده موفقیت آمیز بوده و بدن آن ها پادتن هایی فراوری نموده است که می توانند به جنگ ویروس کرونا برود.

عارضه لختگی خون؛ حاشیه این روزهای واکسن آسترازنکا

بعضی از کشورها واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا را پس بروز عارضه بسیار نادر آن متوقف نموده اند؛ مقام های مسئول در این کشورها دلیل توقف فرایند واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا را دریافت گزارش هایی مبنی بر ایجاد لخته خون در افرادی که یک دز از این واکسن به آنان تزریق شده است، عنوان نموده اند.حالتی که موجب نگرانی شده ترومبوز سینوس وریدی مغزی نام دارد که در آن لخته های خون در رگ های منتهی به مغز ایجاد شده و گه گاه به مرگ هم منجر می گردد.

اثربخشی 90 درصدی واکسن آسترازنکا

جدیدترین مطالعه بهداشت عمومی انگلیس که به تازگی و هم زمان با بحبوحه عارضه نادر این واکسن منتشر شده نشان داد، اثربخشی دو دز از واکسن آسترازنکا در جلوگیری از بیماری علامت دار به 90 درصد می رسد.ئندیم زهاوی، مسئول کارگروه واکسن انگلیس یافته های جدید را تحسین کرد و گفت: تجزیه و تحلیل داده های جهانی واقعی نشان داد که واکسن انگلیسی به اندازه دو دز واکسن فایز موثر است و اثربخشی دارد. وی اضافه کرد تنها سلاحی که به کنترل و مهار همه گیری یاری می نماید واکسن است و آنالیز های جدید لزوم دریافت هر دو دز واکسن را برجسته می نماید.

اتحادیه اروپا: مزایای آسترازنکا بیش از خطرات آن است

امر کوک، رئیس آژانس دارویی اروپا (EMA) که تنظیم نماینده داروی اتحادیه اروپا است، گفته که مزایای واکسن شرکت آسترازنکا علیه ویروس کرونا که استفاده از آن در بعضی از کشورهای اروپایی به دلیل اینکه باعث لخته شدن خون می گردد، به حالت تعلیق در آمده، بیش از خطرات آن است و تحقیقات علمی را درباره این واکسن ادامه خواهند داد.

رئیس آژانس دارویی اروپا: مزایا واکسن آسترازنکا بیش از خطر بسیار نادر آن است.

سازمان جهانی بهداشت: تزریق آسترازنکا را ادامه دهید

سازمان جهانی بهداشت می گوید کشورها نباید از استفاده از این واکسن در برابر ویروس کرونا خودداری نمایند و مزایای تزیق آن بیش از خطراتش است. سازمان جهانی بهداشت و آژانس دارویی اروپا و همچنین سازمان های ناظر دارویی در چند کشور دیگر معتقدند که باید همچنان ایمن سازی ادامه یابد و فواید واکسن زدن بیش از هرگونه آسیب احتمالی است.

بیانیه شرکت سوئدی آسترازنکا پیرامون عارضه های ایجاد شده

شرکت آسترازنکا می گوید آنالیز های نظارتی در انگلیس و اروپا نشان داده که واکسن توسعه داده آکسفورد سطح بالایی از محافظت را ارائه می دهد و مزایای آن بسیار بیشتر از خطراتش است.شرکت آسترازنکا با اشاره به بیانیه ای که در آن گفته بود تجزیه و تحلیل ده ها میلیون پفراینده واکسیناسیون نشان نمی دهد که این وقایع بیشتر از حد انتظار در بین مردم اتفاق افتاده از اظهارنظر خودداری کرد. آنها به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، به تمام افرادی که پس از واکسیناسیون دچار سردرد مداوم می شوند یا محل واکسن آن ها پس از چند روز بیش از اندازه کبود می گردد، توصیه می نمایند که به پزشک مراجعه نمایند.

از سر گیری واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا در بعضی از کشورها

بعضی کشورها مانند آلمان، فرانسه و ایتالیا که مدتی واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا را به دلیل عارضه آن متوقف نموده بودند مجدد واکسیناسیون با استفاده از آن را از سر گرفتند و اخطار جدیدی مبنی بر اینکه این واکسن می تواند منجر به لخته شدن خون شما گردد، اضافه کردند. همچنین مقام بهداشت و درمان فرانسه پس از ثبت سه مورد بیماری ترومبوز سینوس وریدی مغزی مربوط به واکسن، به دولت توصیه کرد که تزریق این واکسن را فقط برای افراد بالای 55 سال انجام دهند.

مقام بهداشت و درمان فرانسه پس از ثبت سه مورد بیماری ترومبوز سینوس وریدی مغزی مربوط به واکسن، به دولت توصیه کرد که تزریق این واکسن را فقط برای افراد بالای 55 سال انجام دهند.

آزمایش خون راهی برای تشخیص ترومبوز سینوس وریدی مغزی

محققان آلمانی که با همکاران خود در اتریش، ایرلند و انگلیس همکاری داشته اند، در بیانیه ای اعلام کردند بیمارانی که چهار روز پس از واکسیناسیون علائمی مانند سردرد، سرگیجه یا اختلال در بینایی از خود نشان دادند، می توانند با انجام سریع آزمایش خون، ابتلا به این بیماری را تشخیص دهند.

انگلیس: برای جوانان جایگزین واکسن آسترازنکا معرفی گردد

روسای بهداشت به دلیل خطر ناچیز لخته شدن خون در بزرگسالان، هدایت خود درباره واکسن آسترازنکا را تغییر دادند و توصیه می نمایند این واکسن به افراد جوان تزریق نگردد. تحقیقات انجام شده نشان می دهد، از هر 60 هزار نفر زیر 40 سال که واکسن آسترازنکا را دریافت نموده اند، یک نفر دچار عارضه لختگی خون شده و این درحالیست که این آمار به طور کلی یک نفر به ازای هر 100 هزار نفر است.براساس داده های موجود، در بیش از 22 میلیون تزریق حدود 242 لختگی خون بروز نموده که ازین تعداد نیز 49 نفر جان باختند.

شرکت داروسازی آسترازنکا در بیانیه ای متذکر شد: عوارض جانبی لخته شدن خون ناشی از واکسن آسترازنکا به قدری نادر است که سازمان دارویی اروپا و سازمان تنظیم نماینده داروها و محصولات بهداشتی انگلیس تصمیم گرفته اند این واکسن را در بازار نگه دارند و نتیجه گرفتند که مزایای تزریق این واکسن بیشتر از خطرهای آن است.

روسای بهداشت به دلیل خطر ناچیز لخته شدن خون در بزرگسالان، هدایت خود درباره واکسن آسترازنکا را تغییر دادند و توصیه می نمایند این واکسن به افراد جوان تزریق نگردد.

رویکرد مختلف دولت ها درباره آسترازنکا

در اسپانیا واکسن آسترازنکا تنها به افراد بالای 60 سال تزریق می گردد، داوطلبان واکسن آسترازنکا در بلژیک باید بیش از 55 سال سن داشته باشند و انگلیس تزریق واکسن خود به افراد زیر 40 سال را ممنوع نموده است؛ نهادهای نظارتی در انگلیس و اتحادیه اروپا هر دو تأکید کردند که مزایای دریافت واکسن بیشتر از خطرات آن است.

تلفات واکسن فایزر بیش از واکسن آسترازنکا است

نتیجه یک آنالیز که شرکت آسترازنکا، شرکت رقیب فایزر در کشور های اروپایی مختلف انجام داده و به رسانه ها درز نموده است، نشان می دهد تعداد تلفات افراد بعد از زدن واکسن فایزر، بالاتر از میزان تلفات افرادی بوده است که از واکسن آسترازنکا استفاده نموده اند.

بر اساس نتیجه این تحقیق در فرانسه، تعداد تلفات افرادی که واکسن فایزر دریافت کردند، در مقیاس هر یک میلیون نفر، دو برابر رقم گزارش شده برای تلفات افراد بعد از دریافت واکسن آسترازنکا است. در آلمان هم این تفاوت ارقام، شدید است و تقریبا به چهار برابر می رسد. در نروژ، اتریش و ایتالیا هم فایزر کشنده تر بوده است. اما در انگلیس که به واکسن آسترازنکا اولویت داد، شرایط برعکس است.

منبع: خبرگزاری فارس

به "محاسن واکسن آسترازنکا از خطراتش بیشتر است، برای جوانان جایگزین معرفی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محاسن واکسن آسترازنکا از خطراتش بیشتر است، برای جوانان جایگزین معرفی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید