مواد غذایی که موجب کاهش هوش می گردد

به گزارش ایران کلام، همه ما با آن دسته از مواد غذایی که باعث حملات قلبی، چاقی، سرطان و دیگر موارد ذکر نشده ای که تند و زننده هستند آشنا هستیم. اما در واقع خوراکی هایی وجود دارند که خوردن آنها باعث نابودی هوش می گردد. در این مقاله قصد داریم به معرفی این خوراکیها بپردازیم.

مواد غذایی که موجب کاهش هوش می گردد متخصصان معتقدند همه چیز از فناوری گرفته تا عادات غذایی و شیوه زندگی، بر عملکرد مغز ما تأثیر می گذارد و عادت های نادرست باعث افت کارایی فکر و توانایی فکر کردن می گردد. اخیرا، نتایج آنالیز محققان کانادایی نشان داده است که مصرف مقدار زیاد چربی های اشباع، تأثیر زیادی روی عملکرد مغز می گذارد و حتی به اعتیاد منجر می گردد.

از سال 1930 به علت شرایط بهتر زندگی، بهبود تغذیه و تحصیلات، آی کیو افراد در سراسر دنیا بهتر شد، اما اکنون محققان ادعا می نمایند که در سال های گذشته مقدار بهره هوشی افراد کاهش پیدا نموده و از طرفی طی 50 سال اخیر هوش اجتماعی هم افت پیدا نموده است. محققان تأکید می نمایند علاوه بر یاد گرفتن مهارت های تازه، موارد دیگری نیز برای حفظ آی کیو ضروری است. در ادامه، به عاداتی که باعث کاهش بهره هوشی می شوند، می پردازیم.

خوردن زیاد میوه هازیاده روی در مصرف میوه هم باعث کاهش آی کیو می گردد. مصرف زیاد فروکتوز (قند طبیعی موجود در میوه ها) توانایی هورمون انسولین برای سوخت و ساز قند خون و فراوری انرژی در بدن را کاهش می دهد. البته منظور مصرف خیلی زیاد میوه است، نه مصرف مورد احتیاج روزانه هر فرد. در این میان می توان با مصرف امگا- 3 از مغز محافظت کرد.

آدامس خوردندر گذشته گفته می شد که آدامس جویدن یک ورزش است که جریان خون را به مغز افزایش می دهد، اما آزمایش های اخیر، خلاف این موضوع را نشان می دهد. به گفته محققان، جویدن آدامس برای چند ساعت باعث حواس پرتی می گردد و آی کیو را کاهش می دهد.1

چربی های ترانسچربی های ترانس (trans fats) هنگام افزودن هیدروژن به روغن های مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالابردن نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداری شان به وجود می آیند.

چربی های ترانس در روغن های شیرینی پزی، روغن نباتی جامد، مارگارین ها، شیرینی ها، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب زمینی سرخ نموده و سایر غذاهایی که با روغن های هیدروژنه، پخته یا سرخ شده اند، یافت می شوند.

مصرف چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش می دهد؛ در طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس روبرو می سازد. بعلاوه، مصرف این نوع چربی سبب کم شدن حجم مغز می گردد که در نهایت به بیماری آلزایمر منتهی می گردد.2

خوردن زیاد تنقلاتخوردن زیاد تنقلات (با مواد مغذی کم) برای بچه های زیر سه سال نتیجه ای جز پایین آمدن مقدار آی کیو ندارد. تحقیقات نشان داده است که بچه های زیر سه سال که مرتب تنقلات می خورند، ضریب هوشی کمتری نسبت به همسالان خود دارند که کمتر به تنقلات علاقه نشان می دهند.1

خوراکی های فرآوری شدهتغذیه بد تاثیر منفی روی عملکرد شناختی دارد. محققان عادات غذایی و سطح هوش حدود 14000 کودک را آنالیز نموده اند. بچه هایی که در سه سالگی عمدتا از غذا های فرآوری شده استفاده می کردند پنج سال بعد میانگین هوش کمتری از بچه هایی داشتند که رژیم غذاییشان سرشار از ویتامین و مواد مغذی بوده است. رژیم غذایی سرشار از ویتامین و موادمغذی به رشد بهینه مغز یاری می نماید. از آنجا که مغز درسه سال اول زندگی سریعتر رشد می نماید، موادی که در این مدت مصرف می شوند تاثیر طولانی ترین روی عملکرد کلی مغز دارند. بچه هایی که عمدتا غذا های فرآوری شده در سه سالگی می خورند، بهبود رژیم غذایی بعد ها در زندگیشان تاثیر کمی روی هوششان می گذارد.

محصولات غذایی غنی از قندرژیم غذایی سرشار از فروکتوز بعد از شش هفته باعث کاهش هوش می گردد. محققان دانشگاه کالیفرنیا روی اثر رژیم غذایی با فروکتوز بالا روی موش ها تحقیق کردند. به این جوندگان آموزش داده شد که راهشان را در یک ماز پیدا نمایند و سپس آن ها را به دو گروه تقسیم کردند. به هر دو گروه مخلوط آب و فروکتوز داده شد. اما به یک گروه اسید چرب امگا 3 هم دادند که تصور می گردد سلول های مغز را از آسیب حفظ کند.

بعد از شش هفته، موش هایی که اسید چرب امگا 3 خورده بودند عملکرد بسیار بهتری داشتند، اما موش هایی که امگا 3 مصرف ننموده بودند نمی توانستند مسیری که قبلا یاد گرفته بودند را پیدا نمایند. خوردن فروکتوز زیاد سطح انسولین موش ها را تحت تاثیر قرار داده بود. سلول های مغز از قند به عنوان سوخت استفاده می نمایند. مقادیر زیاد فروکتوز روی نحوه ذخیره سازی سلول های مغز و استفاده از این ماده تاثیر می گذارد که آن هم روی عملکرد سلول ها در پردازش افکار و احساسات تاثیر می گذارد. خوشبختانه اسید چرب امگا 3 از آسیب سلول های مغز به وسیله فروکتوز جلوگیری می نماید.3

مواد غذایی سرخ شدهمواد غذایی سرخ شده، به سبک پخت جنوبی در جنوب شرقی آمریکا به عنوان کمربند سکته مغزی شناخته شده است. سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیواره های شریان تامین خون به مغز رسوب می نماید؛ عدم خون رسانی کافی در نهایت باعث سکته مغزی می گردد. بنابراین، هنگامی که در رژیم غذایی به طور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما بیشتر با دردسر و مسائل روبرو می شوید.

وعده های غذایی منجمد شدهاکثر افراد در زندگی خود به علت زمان کمی که دارند مجبور می شوند که غذاهای خود را فریز نمایند. مصرف مواد غذایی یخ زده، به طور منظم می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد و بعلاوه به زوال عقل که تخریب سلول های مغزی در طول زمان است، منتهی گردد.

محصولات غذایی شورمواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، می تواند اعتیاد آور باشد و با عواقب خطرناک همراه باشد. سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده است اما نکته اینجاست که آیا می دانید که این ماده می تواند بعلاوه توانایی های تفکر ما را مختل سازد؟ نه برای هر چیزی پزشکان به ما توصیه نمی نمایند که مصرف نمک را کم کنیم. نمک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در ترشی ها استفاده می گردد، پس از زیاده روی در خوردن آن خودداری کنید.

پروتئین های فرآوری شدهپروتئین ها و چربی ها چیزهایی که ما از دوران مدرسه آنها را می شناسیم. زمانی که پروتئین ها فرآوری می شوند و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، می شوند پروئتین ها خطرناک می شوند. مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئین ها ترکیب می گردد بسیار سرطان زا می شوند.

نیکوتیننیکوتین [اگرچه جزو مواد غذایی نیست اما خوب است میان آنچه به بدن سرازیر می گردد نیز به آن اشاره گردد زیرا] زمانی که به مقدار بالا مصرف می گردد به علت کاهش عرضه خون و اکسیژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته می گردد. علاوه بر این، سفت شدن مویرگ ها و تأثیر بر عملکرد انتقال دهنده های عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر عوارض آن به شمار می آید.

شیرین نماینده های مصنوعیبسیاری از ما نسبت به این موضوع که شیرین نماینده های مصنوعی در زندگی ما فاقد آسیب هستند دارای تصور غلط هستیم. استفاده از شیرین نماینده های مصنوعی در نهایت به آسیب های مغزی منتهی می گردد.2

پی نوشت:

1.www.donya-e-eqtesad.com

2.www.jadidtarin.com

3.www.bartarinha.ir

منبع: راسخون

به "مواد غذایی که موجب کاهش هوش می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی که موجب کاهش هوش می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید