ورود ماشین آلات گردشگری بدون حقوق گمرکی به ایران فراهم شد
به گزارش ایران کلام، نشست هم اندیشی رؤسای انجمن های صنفی و حرفه ای دفاتر خدمات مسافرتی کشور با حضور مدیران کل گردشگری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و رؤسای آژانس ها عصر امروز برگزار گشت.
در این برنامه یحیی نقی زاده محجوب مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری در این برنامه گفت: اقدامی که اجرا شده در حوزه امکان ورود تجهیزات و نیازمندی های صنعت گردشگری است.
وی گفت: امکان ورود ماشین آلات مختص گردشگری از جمله ون و میدل باس و خودروهای سافاری بدون حقوق گمرکی با تشخیص وزارت میراث فرهنگی با حفظ اختیارات قانونی وزارت راه و ترابری فراهم شد. قبلاً هم چنین قوانینی وجود داشت اما همیشه قانونگذار وزارت صمت را متولی می دانست و معمولاً وزارت هم اجازه نمی داد این وسایل اختصاصی و مورد نیاز صنعت گردشگری وارد شود. در طول چند سال اخیر با شرایط آسیب دیده ناوگان زمینی و دریایی و هوایی روبرو بودیم.
نقی زاده گفت: حدود 6 هزار آژانس مسافرتی داریم که کار می کنند ولی این آژانس ها توانایی اینکه خط هوایی را اداره کنند یا کار مهمی در حوزه عمده فروشی ایجاد کنند ندارند و سرمایه گذاران دیگری از حوزه های دیگر می آیند و به عنوان رقیب غیرمتناسب وارد کار آژانس داری می شوند و به این حوزه آسیب می زنند.
وی از احصای وظایف وزارتخانه ها و نهادها نسبت به توسعه گردشگری خبر داد و گفت: در حوزه فعالیت های حمایتی و تسهیلگری کارهای آژانس داری در سمت و سوی ایجاد و تقویت سامانه های الکترونیکی، صدور و ارائه گزارش و رسیدگی به دفاتر و تعیین کارتابل در قالب سامانه اقداماتی کرده ایم. خیلی از آژانس ها گلایه داشتند که از نامه ها و اطلاعات وزارت میراث فرهنگی خبر ندارند. همه این مسائل رفع و رجوع شده است.
در این برنامه رحمت الله فیروزی کننده مجلس اعلام نمود: در مقاطعی مجوزهای فراوانی به نام سیاحتی و زیارتی صادر شد و شرکت های هوایی هم دفاتر فروش را فعال کردند. همچنین سیستم های اینترنتی در حوزه گردشگری رشد پیدا کرد و به مجموعه ها اضافه شد. اینها درد روی دردهای آژانس ها گذاشت. خیلی ها یا مجبور شدند بروند یا تحت فشار بودند. ضعف ما باعث شده که شرکت های ترکی به آژانس های ما فشار بیاورند.
وی خطاب به آژانس داران گفت: مطالب را دسته بندی کنید تا در هر حوزه ای که لازم هست مطلب به دست وزارت میراث فرهنگی برسد. اگر قرار بود مواردی را تا مقطعی که هستم بیان کنم پیگیری می کنم. امیدوارم شرایط گردشگری از این حال بیرون بیاید.
در ادامه جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران کشور گفت: در تقسیم متأسفانه عمدتاً افرادی که در ترکیب کمیسیون فرهنگی مجلس هستند، علاقه مند به گردشگری نیستند به فرهنگ طوری نگاه می کنند که در تضاد است. می خواهیم که مسائل این حوزه به کمیسیون مالی و صنایع مربوط شود. در برنامه هفتم کنندگان در کمیسیون های دیگر به ما کمک می کنند.
وی افزود: در برنامه هفتم وزارت میراث فرهنگی و بخش خصوصی زحمت زیادی کشیدند. مانند معافیت های مالیاتی که می خواستند حذف شود اما الان تمامی معافیت ها ابقاء شد، هر چند که دنبال معافیت های صد در صد بودیم. در بحث قانونمند کردن تشکل ها هم چالش وجود داشت و اینکه در برنامه ششم تاکید شد گردشگری از نظام صنفی مجزا شود و الان این اتفاق افتاده است.
وی افزود: حامل های انرژی و تعرفه های آب و برق و گاز چند برابر شده است. امیدواریم این موضوع از طریق کنندگان مجلس حل شود.
در ادامه مسلم شجاعی مدیرکل گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی گفت: فهرست کشورهایی که قرار بود لغو ویزا شود بلندتر بود ما پیشنهاد 67 کشور را داده بودیم اما دستچین شد چون بحث امنیت مطرح بود. در نهایت لغو ویزا با 33 کشور اجرایی شد. ما با تعدادی از این کشورها مراوده نداریم یا با تعدادی از آنها روابط قوی داریم.
وی گفت: در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، فرصتی پیش آمده تا فعالان گردشگری بتوانند به صورت رایگان از فضای نمایشگاهی دو هزار متری در صورتی استفاده کنند که با بخش خصوصی یا تشکل های کشورهای دیگر تهاتر کرده و در نمایشگاه های آنها حضور داشته باشند.
محمدحسن کرمانی رئیس پیشین انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران گفت: در چند سال اخیر اختلافاتی بین فعالان گردشگری بهوجود آمده است وزارتخانه میراث فرهنگی یکی را فرزند می داند یکی را نمی داند. 5 سال است صنف دفاتر مسافرتی آشفته است.
وی افزود: ایران 31 استان دارد با حدود 6 هزار آژانس ولی چرا تشکل آنکه انجمن صنفی کشوری است حدود 200 عضو دارد؟
کرمانی اعلام نمود: زمانی با معاون گردشگری دولت های قبل بر سر آمار گردشگری دعوا داشتم الان هم همین طور است هر چه می کشیم به دلیل آمار نادرست است.
کرمانی گفت: شما در نمایشگاه های پاریس لندن نیستید مگر کانون جهانگردی برگزار کننده نمایشگاه است که برگزاری چند نمایشگاه را به آن سپرده اید؟ آنها یک عده را بدون هزینه سفر خارجی می برد و می آورد.
وی شرح داد: ویزای کاغذی مشکل مسافران ورودی به کشور را حل نمی کند آنها اگر به ایران بیایند دیگر به کشورهای دیگر مانند برخی از کشورها از جمله آمریکا نمی توانند بروند. چون به آنها ویزا نمی دهند باید در این حوزه کار کرد.
در ادامه برخی از مدیران آژانس ها و مدیران استانی مسائل خود را اعلام نمودند.
برخی از آنها از وزیر میراث فرهنگی به دلیل پرداختن به موضوع سرویس های بهداشتی تقدیر کرده و گفتند متأسفانه مدیران استانی کاری در این خصوص انجام نداده اند.
برخی دیگر گفتند که تفویض اختیار به استان ها در عمل انجام نشده است در حالی که وعده آن را داده بودید.
تعدادی دیگر هم از مسائل سامانه جانا گلایه کردند که هنوز حل نشده است.
منبع: گردشبان