کشاورزی پایدار به مبارزه با آفت لیموترش می رود
به گزارش ایران کلام به نقل از معاونت علمی و فناوری، لیموترش ازجمله محصولات استراتژیک و حیاتی منطقه جنوب کشور است. اندازه فراوری لیموترش بر اساس آخرین آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی بالغ بر 400 هزار تن است که سبب شده تا کشور ما به عنوان نهمین فراوریکننده این محصول در جهان شناخته گردد.

درحال حاضر یکی از تهدیدهای مهم موجود برای فراوری لیموی دنیا، بیماری جاروک لیموترش است که از جدی ترین بیماری های لایم در خاورمیانه بوده و در این منطقه ها، موجب از بین رفتن هزاران اصله درخت لیموترش شده است.
در استان های جنوبی کشور، از زمان وقوع بیماری در سال 1376 تا به امروز، تعداد زیادی از درختان به این بیماری، آلوده شده و خشک شدند.
بر اساس آمارهای موجود وزارت جهاد کشاورزی، از زمان شیوع بیماری، جاروک لیموترش تا یک دهه قبل، در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس باعث تخریب 30 درصد از درختان لیموترش شده است که معادل بیش از نیم میلیون اصله درخت در سطحی بالغ بر 7 هزار هکتار است.
در شرایط کنونی، شیوع بالای بیماری فیتوپلاسمایی جاروک لیموترش در نواحی جنوبی کشور، سبب تهدید این منطقه ها به نابودی بخش زیادی از باغ های لیموترش و سایر ارقام حساس بوده و عملا اقتصاد کشاورزی در این نواحی را با چالش جدی روبرو نموده است.
بنابراین شناسایی و توسعه سطح زیر کشت ژنوتیپ های لایم محتمل به این بیماری در منطقه ها جنوبی کشور، رعایت اصل قرنطینه گیاهی، کنترل ناقل، کنترل علف های هرز و دیگر میزبان ها و بعلاوه اعمال روش های به باغی به منظور جلوگیری از کاهش سطح فراوری این محصول و حفظ جایگاه کشور در صادرات لیموترش، ازجمله نیازهای جدی و ضروری کشور محسوب می گردد.
این اهداف به وسیله موسسه تحقیقات علوم باغبانی و در قالب طرح کشاورزی پایدار و با حمایت های مرکز طرح های کلان ملی فناوری در حال اجرا است.
در این طرح که 700 هزار دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد، 20 نفر به شکل مستقیم مشغول به کار هستند.
منبع: خبرگزاری مهر