کودتای میانمار و تشدید وخامت اوضاع مسلمانان روهینگیا

به گزارش ایران کلام، ایندیپندنت در گزارشی با اشاره به اوضاع میانمار می نویسد: تردیدی نیست که کنترل ارتش میانمار بر صحنه سیاسی به طور کامل و برکناری غیرنظامیان، می تواند اوضاع را برای مسلمانان روهینگیا در منطقه راخین واقع در ساحل غربی میانمار نزدیک مرز بنگلادش پیچیده تر کند، به ویژه این که مردم روهینگیا در طول سال های گذشته متحمل آزار و اذیت بسیاری شده اند.

کودتای میانمار و تشدید وخامت اوضاع مسلمانان روهینگیا

در صبحگاه روز دوشنبه، اول فوریه 2021، کشور میانمار شاهد کودتای نظامی شد و ارتش این کشور، تقلب در انتخابات پارلمانی برگزار شده در ماه نوامبر 2020 که حزب آنگ سان سوچی، رهبر میانمار، با قاطعیت پیروز آن شده بود را دلیل اصلی برکناری دولت بیان کرد. پس از دستگیری آنگ سان سوچی و سایر مقامات ارشد دولتی، ارتش میانمار یک فرمانده نظامی را به عنوان رئیس دولت موقت معین کرد و برای مدت یک سال، شرایط اضطراری در کشور گفت.

از چند هفته پیش بدین سو، ارتش میانمار، مسئله تقلب در انتخابات پارلمانی اخیر را مطرح نموده بود و ژائو مین تون، سخنگوی ارتش میانمار، هفته گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که انتخابات پارلمانی سال گذشته به دلیل بحران بیماری همه گیر کرونا، نه آزاد بود و نه عادلانه.

این در حالی است که حزب لیگ ملی برای دموکراسی، در انتخابات یاد شده که به عنوان همه پرسی برای مشروعیت بخشیدن به نظام دموکراتیک نوپای این کشور تلقی می شد، توانست 83 درصد از کرسی ها را به دست آورد.

در این میان مقامات نظامی میانمار همیشه از به رسمیت شناختن روهینگیا به عنوان شهفرایندان میانمار امتناع ورزیده و آنها را به عنوان مهاجران بنگالی معرفی می نمایند، که به دلیل تحولات تاریخی مربوط به دوره استعمار بریتانیا در سال 1824، وارد میانمار شده اند.

در همین زمینه، مجله فوربس، نوشته است که پناهندگان روهینگیا مستقر در بنگلادش اکنون نسبت به هموطنان آنها که تا به حال در میانمار به سر می برند و اکنون تحت سلطه حکومت نظامی قرار گرفته اند، ابراز نگرانی می نمایند، به ویژه این که ارتش میانمار از گذشته تا کنون هرگز دست از سرکوب اقلیت مسلمان در این کشور برنداشته است.

دل محمد، یکی از رهبران روهینگیا، که در گفتگوهای بازگشت پناهندگان به کشور با دولت میانمار شرکت نموده بود از جامعه جهانی خواسته برای بازگرداندن دموکراسی در میانمار از هیچ سعی و تلاشی دریغ ننمایند.

پس از خاتمه درگیری های داخلی و هنگامی که آنگ سان سوچی، رهبر میانمار، با پیروزی چشمگیری در انتخابات 2015، به قدرت رسید، تعهد خود را برای رسیدگی به بحران روهینگیا گفت اما وی نتوانست مانع خشونت علیه مسلمانان گردد و از آوارگی آنها جلوگیری کند.

رویترز نیز در گزارشی درباره اوضاع مسلمانان روهینگیا، به نقل از یک پناهنده روهینگیایی نوشته است: آنگ سان سوچی برای ما خوب نبود، اما ما امیدوار بودیم که حقوق خود را به وسیله بهبود فرایند دموکراسی در کشور بدست آوریم. اکنون به نظر می رسد که دموکراسی در آینده نزدیک هیچ جایی در میانمار ندارد و ما از آن چه برای مسلمانان روهینگیا در میانمار اتفاق می افتد به شدت نگران هستیم.

به نوشته ایندیپندنت، کودتای نظامی در میانمار، باعث ایجاد نگرانی هایی در بنگلادش شده مبنی بر اینکه دولت جدید ممکن است به تعهدات قبلی دولت سوچی برای بازگشت آوارگان به راخین عمل نکند.

در سال 2017 و در نتیجه خشونت های که سازمان ملل متحد آن را به عنوان عملیات پاکسازی قومی به رهبری ارتش میانمار و گروه های تندرو بودایی توصیف کرد، حدود 750 هزار نفر از مردم روهینگیا به بنگلادیش فرار کردند. این پناهندگان به حدود 200 هزار تن دیگر از هموطنان آنها که در گذشته به دلیل خشونت در میانمار، به بنگلادش پناهنده شده بودند، پیوستند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "کودتای میانمار و تشدید وخامت اوضاع مسلمانان روهینگیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کودتای میانمار و تشدید وخامت اوضاع مسلمانان روهینگیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید