آتروپین چیست و در چه مواردی تجویز می شود؟

به گزارش ایران کلام، آتروپین (Atropine) از داروهایی است که به منظور درمان شب ادراری، رفع قاعدگی های دردناک و همچنین اسپاسم مجرای گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو در برخی موارد برای گرفتگی عضلات هم تجویز می شود. یبوست، خشکی دهان، تاری دید، خشکی بینی، خشکی گلو و خشکی پوست برخی از عوارض آتروپین می باشد.

آتروپین چیست و در چه مواردی تجویز می شود؟

اگرچه برای هر بیماری درمان های خانگی و گیاهی موثری هم وجود دارد. اما گاه اعتماد به یک داروی مفید در زمینه رفع کردن مشکل عاقلانه ترین کار است. اگر فرزند شما هم دچار شب ادراری می باشد بهتر است قبل از سرزنش کردن او تغذیه اش را بررسی کنید. معمولا مصرف خوراکی هایی مثل قهوه، فلفل، مواد کافئین دار، نوشابه های گازدار، کنسروها، غذاهای آماده و فست فود به هنگام شب این عارضه را تشدید می کنند. علاوه بر این داشتن استرس خود از عوامل مهمی است که باعث شب ادراری در بچه ها می گردد. چنانچه علاقه مند باشید از درمان های خانگی برای رفع شب ادراری استفاده کنید ما به شما مصرف دم کرده گل ختمی را پیشنهاد می کنیم. برای درمان های دارویی در این زمینه می توان از داروی آتروپین استفاده کرد. آتروپین نام دارویی است که شاید اولین بار باشد بشنوید. این دارو موارد استفاده مختلفی دارد. یکی از آن ها درمان شب ادراری است. در ادامه با این دارو بیشتر آشنا می شوید.

آتروپین چیست؟

آتروپین (Atropine) در درمان اسپاسم پیلور و اسپاسم مجرای گوارشی استفاده می گردد. همچنین همراه با مرفین برای درمان اختلال های اسپاسمی مجاری صفراوی، قولنج کلیه، درمانقاعدگی دردناکو شب ادراری به کار می رود. از این دارو در برخی موارد برای گرفتگی عضلات هم استفاده می گردد. داروی آتروپین برای کاهش ترشحات بزاق و ترشحات دستگاه تنفسی پیش از بیهوشی و در برخی موارد برای درمان سرگیجه وپارکینسونتجویز می گردد. این دارو به سه شکل آمپول، قرص و قطره دردسترس می باشد.

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های تجاری AtroPen , Atreza , Sal-Tropine
موارد مصرف

درمان اسپاسم مجرای گوارشی، درمان قاعدگی دردناک و شب ادراری

عوارض آتروپین یبوست، خشکی دهان، تاری دید، خشکی بینی و گلو، خشکی پوست، اشکال در بلع، گشاد شدن مردمک ها، دوبینی، برادیکاری، تاکیکاردی و کاهش تعرق
تداخل دارویی گلوکوکورتیکویدها و هالوپریدول، داروهای آنتی هیستامین و سایر داروهای ضد موسکارینی، دیسوپیرامید، فنوتیازین ها و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای

مقدار و نحوه مصرف داروی آتروپین

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک معین گردد. به طور معمول به عنوان ضد موسکارینی در بزرگسالان، مقدار 0.4 تا 0.6 میلی گرم از دارو هر 4 تا 6 ساعت به صورت عضلانی، وریدی یا زیر جلدی تزریق می گردد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. مصرف این دارو در بیماران مبتلا به آب سیاه با احتیاط و طبق نظر پزشک باید صورت گیرد.
  2. دمای بدن طی مصرف این دارو افزایش می یابد. بنابراین پس از مصرف دارو از انجام فعالیت های شدید پرهیز کنید.
  3. مصرف داروی آتروپین در دوران بارداری باید با احتیاط باشد.
  4. در صورتیکه مبتلا به آسم یا بیماری های قبلی-عروقی هستید موارد را به اطلاع پزشک برسانید.
  5. توصیه می گردد این دارو را یک ساعت قبل از غذا مصرف کنید.
  6. اگر با مصرف این دارو دچار خشکی دهان می شوید از آدامس یا آبنبات های ترش برای رفع آن استفاده کنید.
  7. طی درمان با این دارو مایعات و سبزیجات فراوان مصرف کنید.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • در افراد سالمند احتمال نارسایی حافظه ای و همچنین احتمال بروز هیجان وجود دارد.
  • تزرق وریدی آتروپین باید به آهستگی صورت گیرد.
  • نوزادان و بچه ها به عوارضی سمی آتروپین حساس ترند.
  • از تجویز این دارو در بیماران تب دار مخصوصا بچه ها خودداری کنید.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را به عنوان قرص خواب داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله ایران کلام در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "آتروپین چیست و در چه مواردی تجویز می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آتروپین چیست و در چه مواردی تجویز می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید