به راستی ضرر قطعی اینترنت میزان یک سال درآمدهای نفتی کشور است؟

به گزارش ایران کلام، گجت نیوز نوشت: شنیده ها حاکی از این است که زیان قطعی اینترنت روزهای اخیر به میزان یک سال عایدی نفتی ایران است؛ اما آیا این گفته صحت دارد؟

به راستی ضرر قطعی اینترنت میزان یک سال درآمدهای نفتی کشور است؟

طی روزهای اخیر اینترنت در سراسر کشور با محدودیت های شدیدی روبرو شده و بسیاری از شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام و واتساپ فیلتر شده اند. شنیده ها حاکی از این است که قطعی اینترنت زیان مالی شدیدی برای دولت به همراه داشته به طوری که هزینه های فیلترینگ و نبود اینترنت معادل عایدی یک سال نفت ایران است.

زیان قطعی اینترنت روزهای اخیر چقدر است؟

در این 11 روزی که اینترنت ها با محدودیت روبرو شده و تنها در زمان های مشخصی در دسترس است، حداقل یازده هزار میلیارد تومان ضرر و زیان به اقتصاد کشور وارد آمده است. بعلاوه یکی دیگر از قسمت های بد ماجرا، کسب و کارهایی هستند که در بستر آنلاین شبکه های اجتماعی و وب فعالیت می نمایند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور اعلام نموده به زودی زیرساخت هایی برای کسب و کارهای مجازی آماده خواهد نمود؛ اما آیا این وعده ها عملی می شوند؟ سال هاست که مسئله اینترنت ملی، شبکه های اجتماعی داخلی و… مطرح است اما هیچوقت نتیجه ای حاصل نشد. بعلاوه دولت دوازدهم هزینه های هنگفتی برای ملی سازی اینترنت و پلتفرم های مشابه خارجی متقبل شده است.گفته های عیسی زارع پور مبنی بر توسعه زیرساخت برای کسب و کارهای مجازی نشان می دهد که نه وزارت ارتباطات و نه دولت سیزدهم، قصد برطرف فیلتر اینستاگرام و واتساپ را ندارند. بدتر این که طبق اظهارنظر وزیر ارتباطات، زیرساخت های کسب و کارهای آنلاین هنوز در حال توسعه بوده و به مرحله بهره برداری نرسیده است!

آیا فیلترینگ همیشگی خواهد بود؟

همزمان با قطع شدن اینترنت و ایجاد محدودیت های شدید برای آن، عیسی زارع پور به طور پراکنده گفتگوهایی با بعضی منابع خبری داشت که ماحصل آن می تواند فیلترینگ دائمی شبکه های اجتماعی باشد. مشکل آنجاست که اگر این پیغام رسان ها و شبکه های اجتماعی برای همواره فیلتر شوند، جایگزین ایمنی برای آنها در داخل پیدا نمی گردد.

یکی از دولت هایی که پیروز شده طرح اینترنت ملی را پیاده سازی کند، چین است و به همین دلیل موافقان این طرح در ایران به دستاوردهای کشور چین اشاره می نمایند و خواهان اجرای آن هستند. تا به امروز چندین بار اینترنت دچار اختلال شده و حتی برای مدتی به طور کامل قطع شده است. تجربه ای که از سال های گذشته داریم نشان می دهد که دولت در ارائه سرویس های جایگزین عملکرد ضعیفی دارد، در حالی که در فیلترینگ و بستن کامل اینترنت پیروز است.

متاسفانه این روزها کسب و کارهای آنلاین بیش از هر قشر دیگری دچار ضرر و زیان شده اند و نمی دانند که آیا شرایط بهبود می یابد یا خیر. عمده فعالیت این کسب و کارها بر بستر اینستاگرام و واتساپ است و دولت هم دقیقا دست روی همین دو پلتفرم گذاشته است.

عایدی نفتی معادل زیان قطعی اینترنت

از همان روزی که اینترنت در ایران قطع شد، وب سایت نت بلاکس اعلام نمود هر روزی که اینترنت قطع گردد، هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشورمان زیان وارد خواهد شد که تا امروز 11 هزار میلیارد تومان می گردد. متاسفانه این گفته واقعیت دارد که زیان یازده روز قطعی اینترنت در ایران مساوی است با کل عایدی نفتی ایران در سال گذشته.

دولت با کسب و کارهای مجازی مشکل دارد؟

زیان ناشی از محدودیت های اینترنتی همان طور که گفتیم نه تنها به اقتصاد کشور به طور مستقیم ضربه می زند، بلکه باعث از کار بیکار شدن افراد زیادی به طور غیر مستقیم خواهد شد. گزارش های تازه حاکی از این است که تا به امروز یک میلیون شغل در اینستاگرام وجود دارند.

بعلاوه به گفته دبیر اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی، عایدی ده میلیون نفر وابسته به شبکه های مجازی است و با قطعی و فیلترینگ آنها معیشت این افراد به خطر افتاده است. می دانیم که رشد مالی ایران طی یک دهه اخیر صفر بوده و این فاجعه ای است که جبران آن سخت به نظر می رسد.

هر یک از دولت های اخیر با شعار ایجاد اشتغال جلو آمدند، اما در ادامه نه تنها شغلی به وجود نیاوردند، بلکه همان مشاغل جانبی به وجود آمده از فضای مجازی را هم دچار مشکل کردند. تمام این گفته ها این شائبه را به وجود می آورد که آیا دولت با کسب و کارهای آنلاین خصومتی دارد؟

اما در میان همهمه و شلوغی های اخیر، گفته های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جالب توجه و قابل تأمل به نظر می رسد! وی تأکید نموده که کسب و کارها می بایست در فضای مجازی داخلی فعالیت نمایند و در ادامه درباره توسعه زیرساخت های داخل صحبت نموده است. شغل های اینترنتی تا چه زمانی باید چشمشان در پی وصل شدن اینترنت باشد؟ این سوالی است که عیسی زارع پور باید به آن جواب دهد.

227227

منبع: خبرآنلاین

به "به راستی ضرر قطعی اینترنت میزان یک سال درآمدهای نفتی کشور است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به راستی ضرر قطعی اینترنت میزان یک سال درآمدهای نفتی کشور است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید