طرز تهیه سمبوسه گوشت در فر
به گزارش ایران کلام، سمبوسه در فر با گوشت و قارچ یکی از انواع سمبوسه جنوبی است. طرز تهیه سمبوسه در فر و طرز تهیه خمیر سمبوسه و روش پیچیدن سمبوسه را بخوانید.
ایران کلام | سرویس آشپزی - سمبوسه یا سنبوسه پیش غذای خوشمزه ای است که از خمیر پهن شده، نان لواش یا خمیر یوفکا تهیه می گردد که میانش را با گوشت چرخ شده، سیب زمینی، پیاز و ادویه پر نموده و در روغن برشته می نمایند. سمبوسه جزء خوراکی های معروف هندی است که در ایران بیشتر در جنوب و شرق کشور و در شهرهایی نظیر هرمزگان و خراسان پخت می شده است. در طبخ سمبوسه با نان لواش، گوشت قرمز، سبزیجات معطر، سیب زمینی، فلفل قرمز، ادویه و بعضی مواد دیگر که مرتبط با نوع سنبوسه است استفاده می گردد اما انتخاب نوع مواد به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.
سمبوسه در ایران بیشتر به عنوان پیش غذا یا غذای پیک نیک و سفر مصرف می گردد. سمبوسه تنوع بالایی دارد و از آن جمله می توان به سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه هندی، سمبوسه پیتزایی، سمبوسه جنوبی، سمبوسه مرغ و قارچ … اشاره کرد که همگی در فر نیز قابل طبخ هستند. در اینجا اما قصد داریم طرز تهیه سمبوسه در فر با خمیر سمبوسه را به شما آموزش دهیم.
در این مطلب بخوانید:
- طرز تهیه سمبوسه در فر (مواد داخل سمبوسه)
- مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه در فر
- نکاتی درباره نگهداری خمیر سمبوسه
- روش پیچیدن سمبوسه گوشت با خمیر سمبوسه
طرز تهیه سمبوسه در فر (مواد داخل سمبوسه)
مواد لازم برای تهیه سمبوسه در فر | |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
قارچ | 200 گرم |
جعفری | 2-3 ق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی و آبلیمو | به میزان لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز | به میزان لازم |
فلفل دلمه | 1 عدد |
طرز تهیه مواد سمبوسه گوشت
- برای تهیه سمبوسه گوشت ابتدا پیاز را ریز خرد نموده و در روغن تفت بدهید.
- سیب زمینی ها را به اندازه متوسط و به شکل نگینی ریز خرد کنید.
- سیب زمینی های خردشده را به پیاز اضافه نموده و تفت بدهید.
- زردچوبه، فلفل قرمز و تخم گشنیز را به مواد اضافه کنید.
- سپس گوشت چرخ نموده را هم اضافه نموده و خوب تفت بدهید.
- فلفل دلمه ای را به شکل نگینی خرد نموده و به مواد اضافه کنید.
- رب گوجه فرنگی را هم اضافه نموده و مواد را خوب تفت دهید.
- چند قاشق جعفری ریز خردشده را هم اضافه کنید و هم بزنید.
- به اندازه ته استکان آب روی مواد ریخته و یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید.
- درب تابه را ببندید تا مواد با هم مزه دار شوند و گوشت پخته گردد.
حالا به سراغ تهیه خمیر سمبوسه می رویم. معمولا برای تهیه سمبوسه گوشت یا سمبوسه سیب زمینی از نان لواش استفاده می گردد اما بسیاری از زنان جنوب کشورمان با دستان هنرمند خود خمیر نازک و لطیفی برای تهیه می نمایند که از آن برای تهیه خوراکی های دیگری نیز می توان استفاده کرد. برای آشنایی با طرز تهیه خمیر سمبوسه در فر ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه
آرد | 2 پیمانه |
سرکه سیب | 1 ق چای خوری |
روغن زیتون | 1 ق چای خوری |
نمک | 1/8 ق چای خوری |
آب گرم | 2/3 پیمانه |
طرز تهیه خمیر سمبوسه
- برای تهیه خمیر سمبوسه ابتدا آرد را داخل غذاساز بریزید.
- سرکه، روغن و نمک را به آن اضافه کنید.
- حالا آب گرم را به مواد اضافه نموده و دستگاه را روشن کنید.
- بعد از چند دقیقه مواد به شکل خمیر در می آیند.
- اگر استحکام و شکل خمیر مناسب بود که هیچ؛ در غیر این صورت، چند قاشق آب گرم دیگر به مواد اضافه نموده و بازهم مواد را باهم خوب مخلوط کنید تا به قوام مناسب برسد.
- مخلوط کردن مواد باید تا زمانی که خمیر به شکل یک توپ دربیاید ادامه داشته باشد. اگر غذاساز در دسترس نیست می توانید مواد را بعد از مخلوط کردن با قاشق، با دست خوب ورز دهید.
- خمیر آماده شده را به مدت 5 دقیقه ورز دهید.
- وقتی خمیر به شکل لاستیکی و کش دار درآمد، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت 1 ساعت در دمای اتاق آن را استراحت دهید.
- بعد از یک ساعت استراحت، خمیر آماده استفاده است.
- روی سطح کار را آردپاشی نموده و خمیر را روی آن قرار دهید.
- خمیر را با وردنه باز کنید. ضخامت خمیر بستگی به سلیقه شما دارد اما بهتر است آن را تا حد امکان نازک باز کنید.
- پشت و روی خمیر را آردپاشی کنید و خمیر را به اندازه مناسب و به شکل دل خواه برش بزنید.
- بعد از چند دقیقه که خمیر هوا خورد، اگر خوب آردپاشی شده باشد دیگر به هم نمی چسبند و می توانید آن ها را روی هم قرار دهید.
نکاتی درباره نگهداری خمیر سمبوسه
- خمیر سمبوسه که آماده کردید را می توانید تا دو روز داخل یخچال نگه دارید.
- برای نگهداری طولانی تر خمیر سمبوسه، آن را درون کیسه فریزر یا زیپ لاک قرار داده و درون فریزر قرار دهید.
- هر زمان که خواستید از خمیر فریز شده بهره ببرید باید از شب قبل، خمیر را از فریزر به یخچال منتقل کنید.
حالا که خمیر سمبوسه شما آماده شده و مواد گوشتی داخل سمبوسه نیز آماده است، آغاز به پیچیدن سمبوسه ها کنید.
روش پیچیدن سمبوسه گوشت با خمیر سمبوسه
- برای پیچیدن سمبوسه گوشت با خمیر سمبوسه ابتدا خمیر هایی که به شکل مستطیل آماده نموده اید را روی سطح کار قرار دهید.
- روی گوشه پایین هریک از خمیرها، یکی، دو قاشق از مواد گوشتی را به شکل مثلثی بریزید.
- خمیر را از یک سمت به شکل مثلث به سمت بالا جمع نموده و روی مواد را بپوشانید.
- تا پایان خمیر را به همین شکل به صورت مثلثی بپیچید.
- اگر از خمیر تازه استفاده می کنید، خود خمیر حالت چسبندگی خواهد داشت در غیر این صورت، برای چسبیدن لبه های خمیر و جلوگیری از بازشدن خمیر در طی پخت، لبه های خمیر فریز شده را با آب، مرطوب نموده و به هم بچسبانید.
- کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و آن را چرب نموده، سمبوسه های پیچیده و آماده شده را روی کاغذ روغنی قرار دهید.
- روی سمبوسه ها را با مقداری روغن زیتون چرب کنید و سینی را به مدت 30 دقیقه با دمای 190 درجه سانتی گراد داخل فر یا توستر قرار دهید.
- در این مدت می توانید سمبوسه ها را زیرورو کنید تا هر دو طرف به خوبی پخته و طلایی شوند و یا این که بعد از 30 دقیقه فر را خاموش نموده و چند دقیقه کوتاه، گریل را روشن نمایید تا روی سمبوسه ها طلایی گردد.
- در صورتی که بخواهید سمبوسه تردتری داشته باشید، می توانید این زمان را کمی بیشتر کنید اما مواظب باشید که خمیر نسوزد.
سخن آخر
طرز تهیه سمبوسه در فر با خمیر را در این مطلب ملاحظه کردید؛ خمیر سمبوسه ای که با این روش تهیه کردید را به جز فر می توانید در روغن داغ نیز سرخ کنید اما توصیه می گردد به همین روش سمبوسه گوشت یا هر نوع سمبوسه دیگری را تهیه کنید زیرا هم از روغن کم تری استفاده می گردد و سالم تر است و همه به اندازه کافی خوشمزه و ترد خواهد شد. سمبوسه سیب زمینی در فر، سمبوسه با لواش در فر و سمبوسه پیتزایی در فر نیز به همین روش قابل اجراست.
این خمیر بسیار کرانچی و ترد است و حتی اگر سمبوسه را داغ داغ نیز مصرف نکنید، کیفیت آن افت نخواهد کرد. امیدواریم این سمبوسه در فر خوشمزه را تهیه نموده و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.
شما می توانید طرز تهیه انواع سمبوسه خوشمزه و لذیذ! را نیز در ایران کلام بخوانید.
منبع: setare.com