طرز تهیه کیک توت فرنگی خوشمزه و ساده با توت فرنگی تازه
به گزارش ایران کلام، کیک های میوه ای یکی از پر هوادار ترین کیک ها برای عصرانه هستن از جمله خوشمزه ترین کیک های میوه ای میتوان به کیک توت فرنگی اشاره نمود که بسیار خوشمزه و خوش عطر است. کیک توت فرنگی را در فصل تابستان و با توت فرنگی های خوش رنگ و تازه می توان تهیه کرد و برای عصرانه در روزهای بلند تابستانی گزینه بسیار مناسبی است و می توان آن را با بستنی سرو کرد. وجود توت فرنگی ظاهر زیبایی به کیک می دهد و بعلاوه باعث ایجاد طعم عالی در کیک می گردد. درست کردن کیک میوه ای کار بسیار ساده ای است اما نکاتی هم دارد که اگر به آن توجه کنید کیک شما خمیری نمی گردد.
در ایران کلام بلاگ با طرز تهیه کیک توت فرنگی همراه ما باشید.
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | سه چهارم پیمانه |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
روغن مایع | سه چهارم پیمانه |
ماست شیرین | نصف پیمانه |
آرد سفید | یک و نیم پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
توت فرنگی | به میزان لازم |
پرک بادام یا خلال بادام و پسته | به میزان لازم |
1- برای تهیه کیک توت فرنگی اول بکینگ پودر رو به آرد سه صفر اضافه و کاملا مخلوط کنید و سه بار الک کنید و کنار بذارید.
2- توت فرنگی ها رو تمیز بشورین و داخل آبکش قرار بدین تا کاملا خشک بشن.
قالب بیست و چهار الی بیست و پنج سانت رو چرب کنید و کنار بذارین توجه کنید که این کیک به علت وجود میوه باید ارتفاع کمی داشته باشه و نباید از قالب هایی با سایز کوچک تر بهره ببرید چون ارتفاع زیاد باعث خمیر شدن کیک میشه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک توت فرنگی
تخم مرغ ها و شکر و وانیل رو داخل ظرفی بریزین و با سرعت میانه همزن حدود چهار الی پنج دقیقه بزنید تا کاملا کرم رنگ و حجیم و کشدار بشه.
3- روغن مایع رو به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن فقط در حد مخلوط شدن بزنید و بعد ماست رو به مواد اضافه کنید.
4- و در حد مخلوط شدن هم بزنید تا یک دست بشه. توجه کنید که مایه این کیک باید نسبت به سایر کیک ها غلیظ تر باشه تا توت فرنگی ها داخل کیک فرو نرن بنابراین نباید ماست رو با شیر جایگزین کنید.
مخلوط آرد و بکینگ پودر رو در دو مرحله به مواد اضافه کنید.
5- و با لیسک به آرومی و به صورت دورانی هم بزنید تا مواد کاملا یکدست بشن. مایه کیک رو داخل قالب بریزین.
6- و توت فرنگی ها رو از وسط نصف کنید یا اگه توت فرنگی ها بزرگ هستن سه برش ایجاد کنید و برش های توت فرنگی رو روی مایه کیک بچینید. اما به هیچ وجه فشار ندین فقط روی مایه کیک قرار بدین.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی
بعد در صورت دلخواه روی مایه کیک بادام پرک شده یا خلال بادام و یا خلال پسته بپاشین.
7- و کیک رو در فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه سانتی گراد به مدت حدودی سی الی چهل دقیقه بپزین زمان ذکر شده در فرهای مختلف متغییر هست در پایان کیک رو با خلال دندان از قسمت مرکزی تست کنید اگه خلال دندان تمیز بیرون اومد و مایه کیک بهش نچسبیده بود کیک رو از فر خارج کنید و اجازه بدین کاملا خنک بشه.
در صورت دلخواه برای براق شدن روی کیک میتونید نصف قاشق چای خوری عسل رو با میزان خیلی کمی آب جوش رقیق کنید و با قلمو کمی روی کیک بزنید تا براق بشه.
نکات تهیه کیک توت فرنگی:
- همه مواد اولیه این کیک باید به دمای محیط رسیده باشن بنابراین یک ربع قبل مواد رو از یخچال خارج کنید تا سرد نباشن.
- دما در فرهای برقی بیست درجه پایین تر از دمای ذکر شده است.
- حین هم زدن تخم مرغ حتما چند بار کناره های ظرف رو با لیسک دورگیری کنید چون ذرات پاشیده شده به دیواره ها باعث ایجاد بوی زهم در کیک میشه و با دورگیری به داخل مواد برمیگردن و هم میخورن.
- میتونید برای ایجاد عطر بهتر از یک قاشق زست لیمو (پوست رنده شده لیمو) هم داخل کیک بهره ببرید.
- موقع ریختن مواد داخل قالب مواد رو از یک نقطه داخل ظرف نریزین و حرکت بدین چون ریختن مواد از یک نقطه باعث تجمع ذرات هوا میشه و اون قسمت بیشتر پف میکنه و روی کیک صاف نمیشه و حالت قله ای پیدا میکنه.
- اگه به قالب با ارتفاع کم دسترسی ندارین میتونید کیک رو داخل سینی بیست در سی سانت که با کاغذ روغنی پوشیده شده بپزین و یا اگه فقط قالب کوچیک دارین باید از مایه کیک کم کنید یا در دو مرحله بپزین.
- شما از همه میوه ها از جمله گیلاس (بدون هسته) شلیل، هلو، انجیر و یا هر میوه دیگری که دوست دارین می تونید برای درست کردن کیک میوه ای بهره ببرید.
- بعد از اضافه کردن آرد به مایه کیک اون رو بیش از حد هم نزنید تا پف کیک نخوابه همین که مواد کاملا با هم ترکیب و یکدست بشن کافیه.
- کیک میوه ای رو به دو صورت شکلاتی و وانیلی میتونید تهیه کنید برای تهیه کیک شکلاتی کافیه دو قاشق مربا خوری پودر کاکائو رو به آرد اضافه و الک کنید و بعد به مواد اضافه کنید.
- این کیک رو داخل فر دست ساز و روی گاز هم میتونید آماده کنید.
- به جای روغن مایع میتونید از کره بهره ببرید اگه کره رو جایگزین روغن مایع کردین اون رو از قبل از یخچال خارج کنید تا نرم بشه و نه حالت سفت داشته باشه نه ذوب شده باشه.
- میتونید این کیک رو داخل قالب مافین و به صورت کاپ کیک بپزید اما زمان پخت در این حالت کاهش پیدا میکنه.
- هیچ وقت کیک رو به صورت داغ از قالب جدا نکنید چون باعث خرد شدن کیک میشه.
- کیک های میوه ای قابل نگهداری برای چند روز نیستند و بهتر هست که روز اول یا دوم مصرف بشن چون وجود میوه باعث ایجاد حالت تر در کیک میشه.
- توجه کنید اگه فاصله زمانی مخلوط کردن مایه کیک و زمان قراردان اون در فر زیاد بشه کیک خوب پف نمی کنه پس بهتر هست که توت فرنگی ها رو از قبل برش بزنید و بلافاصله بعد از ریختن مایه داخل قالب روی کیک بچینید و داخل فر بذارین.
امیدوارم از طرز تهیه کیک توت فرنگی خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستور تهیه غذاهای مختلف به سرویس آشپزی ایران کلام بلاگ سری بزنید.
منبع: اُکالا