فُسوجَن خاتون، گل سر سبد مَسمَن ها
به گزارش ایران کلام، خبرنگارانـ در گذشته به خورش فسنجان که دلاوری از خطه گیلان است، فُسوجَن می گفتند. آشپز های قدیمی این خورش را گل سرسبد مَسمَن ها یعنی خورش های چرب و پرروغن دانسته اند. نادر میرزای قاجار نویسنده کتاب خوراک های ایرانی درباره فسنجان می گوید که هیچ سابقه ای از این غذا در دوران قبل از قاجار نیست.

شاید این غذا هم مثل میرزا قاسمی اختراع یکی از والی های ناصرالدین شاه در گیلان باشد، با این تفاوت که این والی برعکس میرزا محمد قاسم خان زن عزیز بوده و به جای نام خود نام خاتونش را روی این غذا گذاشته است، کسی چه می داند. لابد آن پای شاهان قاجار که در مملک داری می لنگید، همین والی هایی بودند که در مطبخ خانه های شان فتح الفتوح می کردند.
منبع: فرارو
تاریخ انتشار: 6 شهریور 1400
آخرین بروزرسانی: 6 شهریور 1400
گردآورنده: irankalam.expresblog.ir
شناسه مطلب: 16326
به "فُسوجَن خاتون، گل سر سبد مَسمَن ها" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "فُسوجَن خاتون، گل سر سبد مَسمَن ها"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید