معرفی برخی از داروهای ضد روان پریشی

به گزارش ایران کلام، روان پریشی از بیماری ها و اختلالات روانی است که با استفاده از درمان های دارویی قابل کنترل می باشد. قرص کلوزاپین، قرص ریسپریدون، قرص تری فلوئوپرازین، قرص پیموزاید و داروی هالوپریدول برخی از انواع داروهای ضد روان پریشی می باشند.

معرفی برخی از داروهای ضد روان پریشی

از بیماری هایی هستند که باید هر چه زودتر درمان شوند. روان پریشی از جمله این اختلالات بود که در آن فرد دچار توهم و هذیان می گردد و با یک دنیای خیالی و غیر واقعی ارتباط برقرار می کند. از آنجاییکه این بیماری از گذشته های دور وجود داشته و خود را با علائم خاصی مثل توهم نشان می داده است، گذشتگانی که از علم روانشناسی بهره ای نداشتند فرد مبتلا را مجنون یا جن زده می خواندند.

بدبین بودن به اطرافیان، اضطراب داشتن، خنده های بی دلیل و صحبت کردن با خود از علائم این اختلال روانی است. بیماری هایی مثل و برخی از انواع بیماری های روان پریشانه هستند که با استفاده از درمان های دارویی قابل کنترل می باشند. نمی توان علت دقیقی برای ابتلا به این بیماری مطرح نمود. مصرف الکل و مواد مخدر، ضربه های شدید مغزی و روانی، عوامل ژنتیکی و سکته های مغزی همگی می توانند از دلایل بروز روان پریشی در افراد باشند. حال علت ابتلا به آن هر چیزی که باشد باید در اولین فرصت نسبت به درمان آن اقدام کرد. درمان های دارویی مختلفی برای بیماری روان پریشی وجود دارد که در ادامه قصد داریم برخی از آن ها را معرفی کنیم.

معرفی برخی از انواع داروهای ضد روان پریشی

1. کلوزاپین

قرص کلوزاپین (Clozapine) از داروهایی است که در کنترل روان پریشی و درمان اسکیزوفرنی تجویز می گردد. میزان دقیق مصرف این دارو به دلیل حساسیت بالایی که دارد حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. این دارو را می توان به همراه غذا و یا با معده خالی مصرف کرد. توجه داشته باشید که در صورتیکه سابقه ابتلا به بیماری هایی مثل اختلال کبدی و اختلالات دستگاه قلبی و عروقی داشته اید، این دارو را با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف کنید.

عوارض: ، ، خواب آلودگی، ، ، تهوع، استفراغ، افزایش قند خون، افزایش یا کاهش دمای بدن، رنگ پریدگی، تاری دید، افزایش ضربان قلب، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، کم خونی، بثورات جلدی، ناتوانی جنسی و مشکل در ادرار از عوارض این دارو می باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

بیشتر بدانید: قرص کلوزاپین (Clozapine) و درمان روان پریشی

2 . ریسپریدون

قرص ریسپریدون (Risperidone) از داروهای ضد روان پریشی و ضد جنون است که برای درمان اسکیزوفرنی، رفع علائم اختلال دوقطبی، رفع بی قراری در بیماران ،درمان اختلالات اضطرابی، درمان اسکیزوفرنی و سایر اختلالات روانی تجویز می گردد. میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول به منظور درمان اسکیزوفرنی در بزرگسالان مقدار یک میلی گرم از دارو دوبار در روز از راه خوراکی و در روز دوم و سوم، یک میلی گرم دوبار در روز مصرف می گردد. چنانچه مبتلا به تشنج، صرع، هستید قبل از مصرف دارو پزشک را در جریان قرار دهید. توجه داشته باشید که مصرف طولانی مدت دارو می تواند باعث ایجاد اختلالات حرکتی بگردد.

عوارض: تب، سفت شدن عضلات، گیجی، تعریق، ضربان قلب سریع یا غیرمعمول، بی قراری و تنش در عضلات حرکتی (چشم ها، زبان، آرواره و گردن)، لرزش، مسائل بلعی، احساس سبکی در سر، خواب آلودگی و بی قراری خفیف، رویا دیدن بیش از حد معمول، تاری دید و ، اضافه وزن، مسائل ادراری، تهوع، ، ، کاهش میل جنسی و مسائل ارگاسمی از عوارض این دارو می باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

بیشتر بدانید: قرص ریسپریدون برای چیست؟ (موارد مصرف و عوارض)

3. تری فلوئوپرازین

قرص تری فلوئوپرازین (Trifluoperazine) از داروهایی است که با تاثیر بر روی سیستم عصبی در کنترل روان پریشی کاربرد دارد. این دارو در درمان و همچنین کنترل اضطراب، سرگیجه و تهوع نیز تجویز می گردد. میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول درمان شیزوفرنی با مقدار 2 تا 5 میلی گرم از دارو به صورت خوراکی و به تعداد دو بار در روز شروع می گردد. مصرف این دارو برای افراد مبتلا به اختلالات کبدی، مناسب نیست. علاوه بر این چنانچه به بیماری هایی مثل افسردگی، بیماری خونی، بیماری مرتبط با سرکوب مغز استخوان، بیماری قلبی-عروقی، کاهش فشار خون، فشار بالای چشم (گلوکوم)، تشنج، دیابت و کلسترول مبتلا بوده اید قبل از مصرف تری فلوئوپرازین با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض: کاهش فشارخون، یبوست، ، خواب آلودگی، ، ، بی قراری، مسائل خواب، اختلال حافظه یا تمرکز، سبکی سر، تهوع، استفراغ، ، تغییرات اشتها یا وزن، مسائل پستان، تغییر در قاعدگی و اختلالات جنسی از عوارض این دارو می باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

بیشتر بدانید: قرص تری فلوئوپرازین و موارد استفاده آن

4.قرص پیموزاید

قرص پیموزاید (Pimozide) یکی دیگر از داروهای ضد روان پریشی است که به منظور درمان این بیماری در افرادی که دچار تیک های صوتی و حرکتی هستند استفاده می گردد. لازم است بدانید، این دارو در شرایطی تجویز می گردد که بیمار به سایر درمان های دارویی پاسخ مناسبی نداده باشد. میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول به منظور مهار تیک های حرکتی و گفتاری در بزرگسالان و بچه ها با سنین بیشتر از 12 سال دارو با میزان 1 تا 2 میلی گرم به صورت روزانه و در دوزهای تقسم شده شروع می گردد. مصرف گریپ فروت در طی درمان با این دارو توصیه نمی گردد. در صورتیکه بیمار سابقه آریتمی قلبی، کاهش پتاسیم خون و یا سرطان سینه دارد نباید این دارو را مصرف کند.

عوارض: خواب آلودگی، آریتمی قلبی یا نامنظم شدن ضربان قلب، خستگی و ضعف، سرگیجه، خشکی دهان، تاری دید، اختلالات خونی، تغییرات خلقی و رفتاری، افت فشار خون، تب، از عوارض این دارو می باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

بیشتر بدانید: قرص پیموزاید و درمان روان پریشی

5. هالوپریدول

هالوپریدول (Haloperidol) از داروهای ضد روان پریشی است که برای درمان روان پریشی و انواع جنون همچون اسکیزوفرنی و یا درمان مسائل عصبی مثل اضطراب، وسواس، تیک و پرخاشگری تجویز و استقاده می گردد. میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک تعیین گردد اما به طور کلی برای بزرگسالان ابتدا، مقدار 0.5 الی 5 میلی گرم دو یا سه بار در روز از راه خوراکی و یا 2 تا 5 میلی گرم هر 4 تا 8 ساعت از راه تزریق عضلانی مصرف می گردد. مصرف هالوپریدول به صورت خوراکی در بچه ها کوچکتر از سه سال توصیه نمی گردد.

عوارض: آرامش بیش از حد، خواب آلودگی، بی ثباتی خلقی، کابوس های شبانه، بی خوابی، تحریک و سرخوشی، یبوست، خشکی دهان، اسهال، استفراغ و بی نظمی قاعدگی از عوارض این دارو می باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

بیشتر بدانید: قرص هالوپریدول چیست؟ (موارد مصرف + عوارض)

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف هرکدام این داروها را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله ایران کلام در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "معرفی برخی از داروهای ضد روان پریشی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی برخی از داروهای ضد روان پریشی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید