نکاتی درباره تالاسمی

به گزارش ایران کلام، عوارض دیگر این بیماری ممکن است شامل ضعف، کندی رشد و نیز بروز تغییراتی در استخوان های صورت باشد که از انبساط بیش از حد مغزاستخوان ناشی می گردد و ظاهر را تغییر می دهد.

نکاتی درباره تالاسمی

بعلاوه ممکن است پوست چهره و بدن رنگ پریده یا زرد و ادرار تیره گردد. افزون بر این، افراد مبتلا به تالاسمی ممکن است بیشتر در معرض خطر بیماری های عفونی باشند.

تالاسمی زمانی ایجاد می گردد که فرد جهش های ژنی خاصی را به ارث ببرد.

در عین حال ازدواج های فامیلی (اقوام نزدیک) اغلب باعث افزایش احتمال ابتلا به تالاسمی می گردد، زیرا احتمال بیشتری وجود دارد که همسران، دارای ژن های مشابه باشند. چنین ازدواج هایی، احتمال بچه دار شدن دو ناقل با یکدیگر را افزایش می دهد.

بعلاوه مطالعات نشان می دهد که تالاسمی در میان شهروندان خاورمیانه، آفریقا، مدیترانه و جنوب، جنوب شرق یا شرق آسیا شایع تر است.

در آنالیز سال 2020 که در مجله بیماری های نادر اورفنت (Orphanet Journal of Rare Diseases) به چاپ رسید، تالاسمی از شایع ترین ناهنجاری های ژنتیکی توصیف شد که تعداد ناقلان آن در سطح دنیا بین یک تا پنج درصد برآورد شده است.

به گفته سازمان خدمات ملی سلامت انگلیس، افراد مبتلا به تالاسمی ماژور بتا که شدیدترین شکل این بیماری است، ممکن است به تزریق ماهیانه خون احتیاج داشته باشند و بیمارانی که به انواع خفیف تر این بیماری دچارند، ممکن است احتیاج کمتری به تزریق خون داشته باشند.

از سوی دیگر خودِ این بیماری و نیز انتقال خون، ممکن است به تجمع بیش از حد آهن در خون فرد منجر گردد که گاهی به قلب، ریه ها و سیستم غدد درون ریز در سراسر بدن آسیب می رساند.

برای مبارزه با این موضوع، بیماران ممکن است به درمان کیلاسیون (chelation) احتیاج داشته باشند. کیلاسیون یک درمان مبتنی بر بیولوژیک است که در آن از یک دارو برای چسباندن و حذف میزان اضافی یا سمی فرضی یک فلز یا ماده معدنی (مانند سرب، مس، آهن، کلسیم) از جریان خون استفاده می گردد.

به گفته متخصصان دانشگاه نظام بهداشتی پنسیلوانیا در ایالات متحده، هرچند انواع خفیف تر تالاسمی ممکن است امید به زندگی را کم نکند، اما افراد مبتلا به تالاسمی ماژور بتا اغلب در دهه 20 زندگی خود می میرند، زیرا تجمع آهن در خون باعث نارسایی قلبی می گردد.

در سال های اخیر متخصصان در کوشش برای ساخت دارو های جدیدتر برای کنترل هرچه بهتر و کم خطرتر این بیماری هستند.

منبع: فرارو

به "نکاتی درباره تالاسمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی درباره تالاسمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید