12 مورد از مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن

به گزارش ایران کلام، سه شیره معجونی از ترکیب سه شیره خرما، توت و انگور است. برای بدست آوردن سه شیره، آب این سه ماده خوراکی (توت، انگور و خرما) را گرفته و آنقدر حرارت می دهند تا غلیظ گردد؛ در سرانجام بدون اینکه ماده دیگری اضافه گردد، هر سه شیره را با هم ترکیب می نمایند. سه شیره فقر آهن و کم خونی را درمان میکند. در این ماده غذایی کم نظر مواد مغذی از جمله ویتامین های E، C و A و ویتامین های گروه B به وفور یافت می گردد. بعلاوه سه شیره حاوی مواد مغذی از جمله آهن، کلسیم، منیزیم و فسفر است. به طور کلی این ماده غذایی می تواند در تقویت حافظه، پیشگیری از ابتلا به دردهای مفصلی و آرتریت، درمان تیروئید و … موثر واقع گردد.

12 مورد از مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن

در ادامه به آنالیز خواص سه شیره و تاثیر آن بر سلامت بدن، پوست و مو می پردازیم.

خواص سه شیره

1. کنترل قند خون

یکی از مهم ترین خواص سه شیره نداشتن مواد نگهدارنده و افزودنی های مجاز است. در این ماده غذایی شیرین از شکر و مواد قندی مضر استفاده نشده و شیرینی آن طبیعی است. به همین علت به افزایش قند خون منجر نمی شود. البته توصیه می شود افراد مبتلا به دیابت مقدار کمتری از این ماده غذایی مصرف نمایند. با این وجود افراد سالم با مصرف آن در معرض ابتلا به قند خون قرار نمی گیرند.

2. پیشگیری از سرماخوردگی

سه شیره طبع گرمی دارد. بنابراین برای افراد سردمزاج مناسب است. در فصل زمستان بدن به انرژی زیادی احتیاج دارد؛ بنابراین خوردن این ماده غذایی می تواند انرژی مورد احتیاج بدن را تامین کند. از سوی دیگر مصرف آن مانع ابتلا به سرماخوردگی می شود.

3. مفید برای زنان باردار یا شیرده

اگر زنان باردار و مادران شیرده سه شیره مصرف نمایند، جنین و نوزاد کمتر در معرض بیماری های عفونی و فقر آهن قرار می گیرد؛ سیستم ایمنی جنین یا نوزاد تقویت شده و رشد او سریع تر می شود. یکی دیگر از خواص سه شیره برای نوزاد تقویت هوشیاری و قدرت فکر اوست.

4. درمان کم خونی

یکی دیگر از خواص سه شیره درمان فقر آهن و کم خونی است. این ماده غذایی سرشار از آهن و فولات است. به همین علت در تامین گلبول های قرمز خون نقش زیادی را ایفا می نماید. مقدار تاثیر سه شیره در تامین آهن خون بیش تر از قرص آهن است. (بعد از گذشت 24 ساعت از مصرف دارو، آهن بدست آمده از بدن دفع می شود.) . سه شیره بعلاوه با تامین آهن بدن، ضعف و بی حالی را از بین می رود. مصرف این ماده غذایی ارزشمند برای بچه ها، سالمندان و افراد لاغر توصیه می شود.

5. تقویت و رشد موها

از دیگر تاثیرات و خواص سه شیره یاری به بهبود رشد موی سر است. این ماده غذایی سرشار از روی است. امروزه بعضی افراد برای تقویت موی سر خود از داروهایی شیمیایی مانند زینک اکساید (روی) استفاده می نمایند؛ این در حالی است که این سه شیره می تواند روی مورد احتیاج برای رشد و جلوگیری از ریزش مو را تامین کند. بعلاوه آهن یکی دیگر مواد مغذی مورد احتیاج برای رشد موی سر به وفور در سه شیره یافت می شود.

7. انرژی زا

بچه ها و نوجوانان به علت تحرک زیاد و قرارگیری در سن رشد، بیش از هر سن دیگری به مواد مقوی و انرژی زا احتیاج دارند؛ سه شیره یک پیشنهاد مقوی و انرژی زا برای آن هاست. این ماده مقوی به رشد سلول های بدن یاری می نماید. از سوی دیگر مصرف یک قاشق از این ماده غذایی بر روی قدرت حافظه اثر مثبت به جا می گذارد. به همین علت توصیه می شود دانش آموزان برای افزایش قدرت یادگیری سه شیره را در وعده صبحانه مصرف نمایند. البته سه شیره برای افراد سالمند و میانسال هم خواص زیادی دارد؛ برطرف بی حسی و کرختی و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر از فواید مصرف سه شیره برای سالمندان است.

8. درمان دردهای مفصلی

سه شیره در تسکین دردهای ناشی از روماتیسم، مفصلی و آرتروز موثر است. این ماده دارای خاصیت ضدالتهابی و طبع گرم است. وجود مقادیر بالای کلیسم، منیزیم و فسفر در این ماده غذایی موجب برطرف دردهای مفصلی می شود. این سه ماده علاوه بر ایجاد استحکام و سلامت استخوان ها، از پوسیدگی دندان نیز پیشگیری می نماید. البته مسواک زدن بعد از مصرف را از قلم نیاندازید!

9. زیبایی پوست

مصرف مواد قندی و شیرین به پوست آسیب می رساند. وقتی گلوکز بیش از احتیاج بدن به سمت کبد راهنمایی شود، به صورت جوش بر روی پوست ظاهر می شود. اما سه شیره ا داشتن قند طبیعی آسیبی به کبد و پوست وارد نمی نماید. از سوی دیگر این ماده غذایی یک آبرسان موثر برای پوست محسوب می شود. بعلاوه سه شیره منافذ باز پوست را کنترل نموده و مانع از پیری زودرس پوست می شود.

10. تسکین دهنده سردردهای مزمن

یکی از دلایلی که باعث ابتلا به سردردهای مزمن می شود، افت فشارخون است. با مصرف سه شیره فشار خون به حالت متعادل باز می شود؛در نتیجه سردرد درمان می شود. یکی دیگر از دلایل سردردهای مکرر فقر آهن در بدن بوده که با مصرف سه شیره این عنصر برای بدن تامین می شود.

11. درمان یبوست

سه شیره به علت داشتن ویتامین های گروه B و مواد معدنی فراوان می تواند مخاط روده بزرگ را افزایش دهد. در نتیجه دفع مواد زائد و مضر از بدن به راحتی انجام و یبوست درمان می شود. سه شیره در درمان سوء هاضمه و بهبود عملکرد معده نیز موثر است.

12. فاقد کلسترول مضر

یکی از دلایلی که مانع از مصرف سه شیره می شود، ترس از چاقی و اضافه وزن است. در واقع سه شیره فاقد کلسترول های مضر بوده و تاثیر زیادی بر روی چاقی ندارد. البته تا زمانی که در مصرف آن زیاده روی نشود! مصرف یک قاشق غذاخوری سه شیره در وعده صبحانه به سلامت جسمانی یاری می نماید. مصرف این مقدار تاثیری در افزایش وزن ندارد.

سخن آخر

با وجود خواص زیاد سه شیره و تاثیرات مفید آن بر روی بدن نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. این ماده غذایی حاوی کلسترول، تری گلیسیرید و قند طبیعی است و افراد گرم مزاج بهتر است از مصرف بیش از حد این ماده خوراکی خودداری نمایند؛ زیرا باعث غلیظ شدن صفرا شده و به صورت جوش صورت خود را نشان می دهد. مقدار مناسب مصرف سه شیره برای بزرگسالان در طی روز 1 قاشق غذاخوری و برای بچه ها 3 قاشق مرباخوری است.

به "12 مورد از مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "12 مورد از مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید