11 مورد از بدترین غذاها در سفره افطار و سحر ماه رمضان
به گزارش ایران کلام، انتخاب بدترین غذاها برای افطار و سحر می تواند روی سلامت روزه داران در ماه رمضان تأثیر بگذارد و انرژی آن ها در طول روز را کاهش دهد. در واقع همان مقدار که مصرف مواد غذایی سالم و مفید در وعده افطار و سحری برای روزه داران اهمیت دارد، شناخت غذاهای نامناسب برای افطار و سحری نیز حائز اهمیت است. آیا فهرست خوراکی هایی که باید از سفره سحر و افطار حذف کنید را می دانید؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با بدترین غذاهای افطار و سحر آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص بدترین غذاها برای افطار و سحری پاسخ خواهیم داد.
بدترین غذاها برای افطار و سحر
مصرف غذاهای سالم و مقوی در ماه رمضان موجب بهبود سلامت روزه داران و تأمین انرژی آن ها در طول روز می گردد. روزه دارانی که عادت به مصرف غذاهای ناسالم، چرب و نامناسب دارند، در طول ماه رمضان معمولاً بیشتر دچار مشکل می شوند.
بروز مسائل گوارشی، ، احساس گرسنگی شدید و کم آبی تنها بخشی از عوارضی است که با مصرف بدترین غذاها برای افطار و سحر برای روزه داران ایجاد می گردد. در ادامه می توانید با فهرستی از بدترین غذاهای افطار و سحر آشنا شوید.
1- غذاهای شیرین و حاوی قند مصنوعی
یکی از عادت های ناپسند در ماه رمضان افزایش مصرف است. استفاده از این نوع شیرینی ها در وعده سحری می تواند سبب افزایش سریع قند خون و از آن طرف افت شدید و یک باره قند خون در طول روز گردد. به علاوه مصرف شیرینی ها و قندهای مصنوعی می تواند احساس تشنگی روزه داران را افزایش دهد و زمینه اضافه وزن افراد را فراهم می نماید.
بنابراین سعی کنید به جای زیاده روی در خوردن شیرینی های ماه رمضان همانند ، ، و… که مواد مغذی چندانی برای بدن ندارند، به سراغ شیرینی های طبیعی همانند خرما، کشمش و توت خشک بروید.
2- غذاهای چرب و سنگین
آش، ، و و و دیزی چرب معمولاً از خوشمزه ترین غذاهایی هستند که معمولا جزو هستند. اما باید بدانید که خوردن این غذاهای سنگین و چرب به هیچ عنوان برای سحری و افطار مناسب نیست و موجب احساس عطش و تشنگی در طول روز می گردد. علاوه بر این خوردن غذای چرب و سنگین احتمال بروز مسائل گوارشی و را افزایش می دهد.
به یاد داشته باشید که هضم غذاهای چرب و سنگین برای معده سخت است و این موضوع می تواند به خصوص برای افرادی که معده ضعیف تری دارند، دردسرساز گردد.
3- فست فودها و غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ شده و فست فودها در هر شرایطی در دسته مضرترین غذاها قرار دارند. این غذاها معمولاً در اندازه روغن زیادی سرخ می شوند که چربی و کلسترول خون را افزایش می دهند. خوردن فست فودها می تواند احساس تشنگی شما را افزایش دهد و به خاطر کالری بالایی که دارند موجب شوند.
این غذاها به هیچ عنوان برای افراد دیابتی و کسانی که فشار خون بالایی دارند مناسب نیستند و مواد مغذی کمی برای بدن دارند. افرادی که در ماه رمضان از این نوع غذاها استفاده می کنند، معمولاً بیشتر به مسائلی نظیر کمبود مواد مغذی و مسائل گوارشی و چاقی دچار می شوند.
4- نوشیدنی های سرد و یخی
شاید نخوردن آب برای مدت طولانی میل شما به نوشیدن آب و نوشیدنی های یخی و سرد را افزایش دهد. اما باید بدانید نوشیدن آب سرد سلامت شما را به شدت به خطر می اندازد. نوشیدن آب سرد به ویژه در زمان افطار موجب ایجاد مسائل گوارشی، اختلال در جذب مواد غذایی، دل درد و نفخ می شوند.
5- نوشیدن چای پررنگ
چای یک نوشیدنی حاوی کافئین است. مصرف کافئین موجب افزایش دفع آب از بدن می گردد و می تواند بدن فرد را با کم آبی روبرو کند. نوشیدن چای پررنگ برای سحری می تواند بدن روزه داران را با مسائل جدی کم آبی بدن روبرو کند.
از طرف دیگر از آنجایی که فرد روزه دار ساعت ها آب نخورده، باید در زمان افطار نیز آب بیشتری بنوشد تا کم آبی بدن را جبران کند. اما به هر حال مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین همانند چای و قهوه می تواند مانع این امر گردد. از همین رو توصیه می گردد در طول ماه رمضان فقط از چای کم رنگ بهره ببرید.
6- مصرف زیاد تنقلات
مصرف تنقلات به اندازه زیاد موجب پر شدن حجم معده می گردد و میل به خوردن غذاهای مفید و ضروری را کاهش می دهد. از طرف دیگر تنقلات معمولاً دیر هضم هستند و موجب می شوند تا فرد احساس سنگینی معده را تجربه کند. بهتر است روزه داران از مصرف تنقلات غیرضروری برای سحری و افطار پرهیز کنند و تنها از اندازه تعیین و کمی از تنقلات مفید استفاده کنند.
7- غذاهای شور و پر ادویه
غذاهای شور و پر ادویه از بدترین غذاها برای افطار و سحر هستند. این غذاها موجب کم آب شدن بدن و افزایش احساس تشنگی در روزه داران می شوند. بهتر است روزه داران برای سحری و افطار از غذاهای کم نمک با ادویه کم استفاده کنند.
8- مصرف میوه های گرمسیری به اندازه زیاد
شاید برایتان جالب باشد اما میوه های گرمسیری نیز در دسته بدترین غذاها برای افطار و سحری قرار دارند. مصرف زیاد میوه های گرمسیری مثل موز و انبه موجب افزایش غلظت خون در روزه داران می گردد. از طرف دیگر این میوه ها بسیار حجیم و سنگین هستند، از همین رو بهتر است در صورت مصرف از اندازه کمی از آن ها میل کنید.
9- دوغ شور
مصرف دوغ و لبنیات برای سحر و افطار بسیار مفید است. اما زمانی که از این لبنیات با نمک زیاد بهره ببرید، در دسته بدترین غذاها برای افطار و سحری قرار می گیرند. نوشیدن دوغ شور می تواند موجب افزایش احساس تشنگی و کم آبی بدن در روزه داران گردد.
10- نوشیدنی های گازدار
نوشیدنی های گازدار و شیرین از دیگر نوشیدنی های مضری هستند که در فهرست بدترین غذاهای افطار و سحر قرار دارند. مصرف این نوشیدنی ها به هیچ عنوان برای وعده سحر و افطار مناسب نیست و موجب افزایش نفخ، مسائل گوارشی، احساس پر شدن و سنگینی معده می گردد.
از طرف دیگر این نوشیدنی های شیرین برای مدت زمان کوتاه قند خون را افزایش می دهند و بعد موجب افت قند خون می شوند. بهتر است به جای این نوشابه ها از آبمیوه ها و شربت های طبیعی بهره ببرید.
11- کربوهیدرات های ساده
غذاهایی حاوی و تصفیه شده مثل نان سفید، آرد سفید، شیرینی ها و ماکارونی بدون سبوس از جمله بدترین غذاهای افطار و سحر هستند. این غذاها معمولاً به سرعت قند خون بدن را افزایش می دهند و مواد مغذی پایینی دارند.
معمولاً 3 تا 4 ساعت بعد از مصرف این کربوهیدرات ها بدن با کمبود انرژی و کاهش قند خون روبرو می گردد. بهتر است روزه داران از نان ها و ماکارونی های سبوس دار استفاده کنند تا کمتر با این مسائل روبرو شوند.
افطار و سحری چی نخوریم؟
همان طور که شناخت غذاهای مناسب برای سحر و افطار اهمیت دارد، همه روزه داران باید با فهرست بدترین غذاها برای افطار و سحر نیز آشنا باشند و از مصرف این غذاها اجتناب کنند. خوردن بعضی غذاها و نوشیدنی های مضر می تواند بدن شما را در ماه رمضان با مسائلی جدی روبرو کند و خطر اضافه وزن را افزایش دهد. سعی کنید در طول ماه رمضان همیشه از غذاهای سالم و مغذی بهره ببرید و مراقب غذاها و خوراکی های هوس انگیز و مضر باشید.
سوالات متداول
بدترین غذاها برای افطار و سحر چه غذاهایی هستند؟
فست فودها، غذاهای چرب و شور و شیرینی های مصنوعی در دسته بدترین غذاها برای افطار و سحر قرار دارند.
عوارض مصرف نوشیدنی های سرد و یخی در زمان افطار چیست؟
آب سرد موجب ایجاد مسائل گوارشی، اختلال در جذب مواد غذایی، دل درد و نفخ می شوند. از طرف دیگر نوشیدن آب یخ با معده خالی می تواند جان روزه داران را به خطر بیندازد و مسائل شدید گوارشی و عوارض جبران ناپذیری را ایجاد کند.
منبع: افق کوروش