بایدها و نبایدهای تغذیه ای در نوروز کرونایی

به گزارش ایران کلام، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر مصرف میوه به جای شیرینی و شکلات، گفت: مصرف میوه و سبزی به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامین های A، C، B، املاح معدنی آهن، منیزم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونویید و کارتنویید می تواند با تقویت سیستم ایمنی ما را در برابر بیماری های زیادی به خصوص کرونا بیمه کند.

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در نوروز کرونایی

به گزارش ایران کلام، دکتر زهرا عبداللهی درباره بایدها و نبایدهای تغذیه ای در ایام نوروز، گفت: به طور کلی رعایت پروتکل های دقیق بهداشتی در ایام نوروز برای پیشگیری از کرونا لازم است. بنابراین از دید و بازدیدها و دورهمی های فامیلی تاحد امکان باید اجتناب کرد.

وی تاکید نمود: در صورت لزوم از انواع شیرینی های ساده و دراندازه کوچک برای پذیرایی بهره ببرید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی روبرو نشوند. خودتان نیز اگر مایل به مصرف شیرینی هستید از شیرینی های ساده و کوچک و به مقدار کم بهره ببرید. شیرینی های تازه که با مقادیر زیاد شکلات، خامه و یا ژله تهیه می شوند، میزان کالری بالایی دارند و مقادیر زیادی قند و چربی وارد بدن می نمایند که علاوه بر اضافه وزن، بالارفتن میزان چربی های خون را نیز به دنبال خواهند داشت.

عبداللهی با بیان اینکه مصرف زیاد مواد قندی و شیرینی موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و از این طریق خطر ابتلا و شدت بیماری کرونا را افزایش می دهد، اضافه نمود: توصیه می گردد برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی که عامل خطر ابتلا به کرونا است، به جای شیرینی یا شکلات، یک عدد میوه مصرف کنید.

وی مطرح نمود: مصرف میوه و سبزی به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامین های A، C، B، املاح معدنی آهن، منیزم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونویید و کارتنویید می تواند با تقویت سیستم ایمنی ما را در برابر بیماری های زیادی به خصوص کرونا بیمه کند. آنتی اکسیدان ها به وسیله ترکیب شدن با رادیکال های آزاد که به دنبال واکنش های اکسیداسیونی در بدن فراوری می شوند از آسیب و تخریب سلول های بدن جلوگیری می نمایند. در واقع مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامین های مختلف می توانند بروز بیماری های غیر واگیر مثل بیماری های قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان به خصوص سرطان های دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند.

عبداللهی گفت: همچنین مصرف میوه و سبزی می تواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش می دهد جلوگیری کند. چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب می گردد. مرگ و میر ناشی از کووید 19 در افراد چاق بیشتر است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه کرد: به راحتی و با افتخار به میزبان بگویید که برای کنترل وزن و حفظ سلامتی نمی خواهید در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و حتی میوه زیاده روی کنید. از انواع شربت های خانگی کم شیرین مانند شربت سکنجبین، شربت خاکشیر، شربت به لیمو، شربت آبلیمو و به جای نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی که قند زیادی دارند بهره ببرید.

وی گفت: از تعارف کردن زیاد و اصرار برای خوردن به میهمان خودداری و هرگز همپای هر میهمان شما هم شیرینی و آجیل مصرف نکنید، به تغذیه بچه ها و نوجوانان توجه بیشتری کنید تا از پرخوری در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و ابتلا به چاقی آنها جلوگیری گردد.

منبع: وبدا

منبع: جام جم آنلاین

به "بایدها و نبایدهای تغذیه ای در نوروز کرونایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای تغذیه ای در نوروز کرونایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید