خبرنگاران طرح ویژه نوروزی نظارت بر مواد غذایی در استان مرکزی شروع شد
به گزارش ایران کلام، اراک - خبرنگاران - مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: طرح ویژه نوروزی نظارت بر مواد غذایی (فرآورده های خام دامی) از روز دوشنبه در این استان شروع شد و تا چهاردهم فروردین 1400 ادامه می یابد.

دکترمحسن شانقی در جمع ایران کلام اضافه کرد: 30 گروه متشکل از 56 نفر از کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان مرکزی اجرای این طرح را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: 2 هزار و 165 واحد شامل مراکز فراوری، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان مرکزی در این طرح مورد بازدید قرار خواهند گرفت و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخورد قانونی می گردد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: طرح ویژه نوروزی نظارت بر مواد غذایی (فرآورده های خام دامی) با هدف حفظ سلامت مصرف نمایندگان در سطح استان اجرا می گردد.
دکتر شانقی از مردم خواست فرآورده های خام دامی از جمله گوشت مرغ، ماهی، گوشت قرمز، آلایش خوراکی دام و طیور را تنها از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه نمایند.
وی اضافه کرد: عرضه و فروش هر گونه فرآورده خام دامی در حاشیه خیابان و به صورت دوره گردی ممنوع است و احتیاج است شهروندان از خرید این گونه فرآورده های غیر بهداشتی خودداری نمایند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: احتیاج است خرید مرغ تازه خنک شده و آلایش خوراکی مرغ (جگر،سنگدان و دل) تنها به صورت بسته بندی بهداشتی که دارای مشخصات کامل شامل نام کشتارگاه، تاریخ فراوری،تاریخ انقضاء (72 ساعت پس ازفراوری) و شرایط نگهداری داخل یخچال درب بسته و برودت صفر تا چهار درجه سانتیگراد است انجام گردد.
شانقی گفت: خارج کردن گوشت مرغ از بسته بندی و قطعه بندی آن در محیط مغازه مرغ فروشی به دلیل عدم نظارت بهداشتی و آلودگی های ثانویه و احتمال تقلب ممنوع است و ضروری است مردم از خرید گوشت مرغ با عناوین پاک شده و یا قطعه بندی شده در مغازه مرغ فروشی خودداری نمایند.
وی همچنین از مردم استان خواست از خرید تخم مرغ های فاقد تاریخ فراوری و مشخصات، هر نوع گوشت قرمز فاقد مهر بازرسی بهداشتی، برچسب نشانه گذاری کشتارگاه که خارج از یخچال نگهداری می گردد به طور جد خودداری نمایند.
دکتر شانقی اضافه کرد: شهروندان درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه موارد را با شماره تلفن 1512 به اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اطلاع رسانی نمایند.
استان مرکزی با 12 شهرستان، و یک هزار و 539 روستا، دارای 960 واحد مرغداری صنعتی، 491 واحد گاوداری صنعتی و 191 واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
منبع: ایرنا