کاهش وزن با مصرف این دانه پرخاصیت
به گزارش ایران کلام، یکی از ویژگی های دانه های چیا این است که میزان زیادی آب را به خود جذب می نمایند. بنابراین، ورزشکاران و دونده های استقامتی می توانند از مصرف دانه های چیا برای تامین آب بدن یاری بگیرند.
محققان عنوان کردند که مصرف این دانه ها به شکل گیری احساس رضایتمندی پس از غذا خوردن نیز یاری می نماید و البته فیبر سرشار این دانه ها نیز احساس سیری مطلوبی به وجود می آورد.
یکی از ویژگی های دانه های چیا این است که اندازه زیادی آب را به خود جذب می نمایند. بنابراین، ورزشکاران و دونده های استقامتی می توانند از مصرف دانه های چیا برای تامین آب بدن یاری بگیرند. یکی از مطالعات نو نشان می دهد که یک گِرم از آرد دانه های چیا می تواند حدود 12 گرم آب به خودش بگیرد.
هر قاشق غذاخوری از دانه های چیا حدودا 5 گرم فیبر به بدن می رساند که برابر است با تقریبا 20 درصد از احتیاج روزانه بدن به دریافت فیبر. توجه داشته باشید که همین اندازه از برنج قهوه ای فقط می تواند 2 گرم فیبر برای بدن تامین کند.
اگرچه ثابت شده است که فیبر غذایی می تواند سطح کلسترول خون را کاهش بدهد و برای تقویت سلامت گوارشی مفید باشد، اما آمار ها نشان می دهند که بیشتر افراد در طول روز به مقدار کافی فیبر دریافت نمی نمایند.
برترین دمنوش گیاهی برای لاغری 15 تا 20 کیلویی در 60 روز!
دانه های چیا سرشار از فسفر و منیزیم هستند؛ دو ماده معدنی مهم که می توانند سلامت استخوان ها را حفظ نمایند. طبق مطالعه منتشرشده در Nutrition Journal، افرادی که بالاترین اندازه دریافت فسفر را به وسیله رژیم غذایی دارند، خطر ابتلا به پوکی استخوان را حدود 45 درصد نسبت به دیگر افراد کاهش می دهند.
هر قاشق غذاخوری از دانه های چیا حاوی 122 میلی گرم فسفر و 47 میلی گرم منیزیم است که به ترتیب 17 و 15 درصد از احتیاج روزانه بدن به این مواد معدنی را تامین می نمایند.
افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند، به سختی می توانند منابع پروتئینی کامل را برای خوردن پیدا نمایند. این مساله می تواند برای آنان مشکل ساز گردد، چون منابع پروتئینی کامل حاوی همه انواع اسید های آمینه هستند که عملکرد صحیح بدن به آن ها بستگی دارد. منابع پروتئینی کامل و اصلی شامل محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز، مرغ و غذا های دریایی می شوند.
با این حال، دانه های چیا نیز در گروه همین منابع پروتئینی کامل قرار می گیرند و درنتیجه گزینه فوق العاده مهم و کارآمدی برای گیاه خواران هستند. شما می توانید بادام خردشده و شیر سویا را نیز همراه با دانه های چیا مصرف کنید تا پروتئین دریافتی را به اندازه چشمگیری افزایش بدهید.
متخصصان می گویند که دانه های چیا، جایگزین مناسبی هم برای تخم مرغ در دستورپخت ها هستند. البته استفاده از دانه های چیا به این منظور باید براساس این نسبت انجام بگیرد تا بافت مشابه تخم مرغ به شما بدهد: 3 قاشق غذاخوری آب ساده به ازای هر قاشق غذاخوری از دانه های چیا.
دانه های چیا، منبع خوبی برای دریافت آلفا-لینولئیک اسید (ALA) محسوب می شوند که نوعی اسید چرب امگا-3 است. طبق گزارش منتشرشده در The American Journal of Clinical Nutrition، آلفا-لینولئیک اسید می تواند از بدن در مقابل ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی محافظت کند. توجه داشته باشید که آلفا-لینولئیک اسید، نوعی اسید چرب ضروری برای بدن به شمار میرود، چون بدن نمی تواند خودش این ماده را فراوری کند و درنتیجه شما باید این ماده ضروری را به بدن برسانید.
البته همه افراد در کنار دریافت ALA، باید دو نوع امگا-3 دیگر را هم به بدن برسانند که در ماهی ها و غذا های دریایی وجود دارند: DHA و EPA. اگرچه بدن می تواند بخشی از ALA دریافتی را به EPA و DHA تبدیل کند، اما این تبدیل سازی به اندازه بسیار محدودی انجام می گیرد و درنتیجه همه انسان ها به دریافت همه انواع امگا-3 احتیاجمند هستند.
یکی از ویژگی های دانه های چیا این است که اندازه زیادی آب را به خود جذب می نمایند. بنابراین، ورزشکاران و دونده های استقامتی می توانند از مصرف دانه های چیا برای تامین آب بدن یاری بگیرند. یکی از مطالعات Food Science and Technology نشان می دهد که یک گرم از آرد دانه های چیا می تواند حدود 12 گرم آب به خودش بگیرد.
یکی از نوترین مطالعات Nutrition Research and Practice نشان می دهد که وقتی افراد از ماست همراه با 7 تا 14 گرم دانه چیا استفاده می نمایند، در وعده غذایی بعدی حدود 25 درصد کالری کمتری استفاده می نمایند.
با توجه به این که دانه های چیا از نظر جذب آب نیز قدرت بالایی دارند، محققان تصور می نمایند که مصرف این دانه ها به شکل گیری احساس رضایتمندی پس از غذا خوردن نیز یاری می رساند. البته فیبر سرشار این دانه ها نیز احساس سیری مطلوبی به وجود می آورد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید