طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ نموده، غذایی اصفهانی و لذیذ

به گزارش ایران کلام، بریانی با گوشت چرخ نموده، یک غذای سنتی بسیار لذیذ و خوشمزه است که در استان اصفهان طبخ می گردد. در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه این غذای اصفهانی را توضیح دهیم.

طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ نموده، غذایی اصفهانی و لذیذ

ایران کلام | سرویس آشپزی - اگر به اصفهان سفر نموده باشید حتما این غذای خوشمزه را چشیده اید، در غیراینصورت نیز نگران نباشید، زیرا طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ نموده را در این مطلب به طور کامل توضیح خواهیم داد. اگر تمام مراحل را به دقت انجام دهید، نتیجه کار بی نظیر خواهد بود. البته توجه داشته باشید که این غذا، بسیار سنگین و چرب است، بنابراین بریان را برای وعده شام طبخ نکنید، زیرا باعث ترش کردن معده خواهد شد. عموما این غذا برای ناهار سرو می شود.

مواد لازم برای تهیه بریانی با گوشت چرخ نموده

به منظور تهیه این غذا برای هشت الی 10 نفر، به حدود سه ساعت و نیم زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.

مواد اولیه
گوشت دنده گوسفندیک و نیم کیلوگرم
پیاز6 عدد کوچک
قلوه گوسفند2 عدد
جگر سفید (شش گوسفند)200 گرم
زردچوبه1 قاشق مرباخوری
پودردارچین1 قاشق چایخوری
زعفران دم شده، کشک، نمک و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • برای تهیه بریانی باید از گوشت چربی دار بهره ببرید، به همین دلیل در اینجا از گوشت دنده استفاده نموده ایم.

  • گاهی از مقداری دمبه برای طبخ این غذا استفاده می شود، اما در این طرز تهیه ما از چربی گوشت دنده استفاده می کنیم، تا غذا طعم بهتری پیدا کند.

طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ نموده

  1. ابتدا گوشت دنده را به خوبی بشویید و سپس آن را داخل یک قابلمه قرار داده و مقداری آب به آن اضافه کنید.
  2. گوشت را روی حرارت متوسط شعله اجاق گاز قرار دهید و مقداری دارچین، زعفران دم نموده و 4 عدد پیاز چهار قاچ شده و فلفل را به آن اضافه نمایید. افزودن پیاز، زعفران و دارچین باعث می شود که بوی بد گوشت از بین رفته و مزه دار شود. درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. وقتی گوشت نرم شد مقداری نمک به آن اضافه کنید. گوشت دنده باید آنقدر پخته شده باشد که به راحتی از استخوان جدا شود، حدود دو ساعت زمان برای این مرحله احتیاج است.

  3. اکنون نوبت به پخت جگر سفید رسیده است. برای این منظور جگر سفید را همراه با دو عدد پیاز چهار قاچ شده، مقداری دارچین و زعفران دم نموده و مقداری نمک و فلفل داخل یک قابلمه بریزید و به آن مقداری آب اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که جگر کاملا بپزد.
  4. زمانی که گوشت و جگر سفید آماده شد، چربی گوشت را بگیرید و همراه با جگر سفید چرخ کنید (در اصفهان به آن شش و دمبه می گویند). گوشت دنده را نیز از استخوان جدا نموده و جداگانه چرخ نمایید.

  5. جگر سفید که با گوشت چرب چرخ نموده بودید را اندکی تفت دهید.
  6. توجه داشته باشید آب گوشت را دور نریزید، زیرا تلیت آب گوشت باید همراه با بریانی سرو شود. قسمت های چرب آبگوشت را جدا نموده و در یک ظرف بریزید. اکنون به مابقی آبگوشت که روی حرارت است، حدود یک الی یک و نیم قاشق غذاخوری کشک اضافه کنید و بهم بزنید تا کشک کاملا در آبگوشت حل شود.
  7. اکنون به کفگیر بریانی (قالب بریانی) احتیاج دارید، قالب را در قسمت های چرب آبگوشت که مرحله قبل جدا کردید، فرو ببرید تا چرب شود، سپس مقدار کمی پودر دارچین، فلفل سیاه و در صورت تمایل زعفران بپاشید.
  8. اکنون مقداری از گوشت چرخ نموده دنده را داخل کفگیر بریزید و کاملا با دست یا قاشق فشار دهید تا بافت گوشت یک دست شود.
  9. اکنون کفگیر را روی حرارت شعله اجاق گاز بگیرید تا گوشت سرخ شود.
  10. این غذا معمولا با نان سنگک سرو می شود، از اینرو یک برش نان سنگک را داخل یک بشقاب قرار دهید و مقداری از آب گوشت که جدا نموده بودید را روی نان بریزید و سپس کفگیر بریانی را روی نان برگردانید.
  11. سپس مقداری از شش و دمبه را نیز کنار بریانی قرار دهید.
  12. برای تزیین نیز می توانید از خلال بادام و گردوی خرد شده بهره ببرید.
  13. در آب گوشتی که به آن کشک اضافه نموده بودید، تلیت کنید و داخل ظرف همراه با بریانی سرو کنید. البته می توانید آب گوشت را نیز به همان شکل سرو نموده تا افراد خودشان نان را در آن تلیت نمایند.

بریان آماده شده است و می توانید آن را سرو نمایید. برای سرو بریان یا بریون از هر نوع نانی می توان استفاده کرد، اما شیوه سنتی آن سرو با نان سنگک است. همچنین در هنگام سرو این غذا، از آبگوشت آن غافل نشوید، زیرا تلیت آبگوشت همراه با کشک یکی از مهمترین اجزای بریان را تشکیل می دهد. برای نوشیدنی کنار این غذا معمولا از دوغ استفاده می شود.

اگرچه طرز تهیه این غذای اصیل اصفهانی چندان آسان نیست، ولی نتیجه کار ارزش وقتی که گذاشته اید را دارد. بریانی با گوشت چرخ نموده یکی از معروف ترین غذا های اصفهانی است، اگر به اصفهان سفر نموده اید و طعم این غذای لذیذ را چشیده اید، اکنون می توانید آن را در منزل نیز تهیه نموده و لذت ببرید. البته توجه داشته باشید که بریانی با گوشت چرخ نموده، میزان چربی بالایی دارد، بنابراین در مصرف آن زیاده روی نکنید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ نموده، غذایی اصفهانی و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بریانی با گوشت چرخ نموده، غذایی اصفهانی و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید