طرز تهیه خورش مرغ افغانستانی
به گزارش ایران کلام، فرهنگ آشپزی افغانستان بسیار غنی است و نقاط مشترک زیادی با فرهنگ آشپزی ایرانی دارد. یکی از غذاهای خوشمزه آن ها خورش مرغ افغانستانی است که شما را با طعم خاص و جدیدی از مرغ آشنا می نماید که قبلا نچشیده اید. در ادامه طرز تهیه مرغ افغانستانی که در بعضی مناطق آن را به نام مرغ افغانی می شناسند را آموزش می دهیم.
این غذا یک گزینه عالی برای کسانی است که از خورش های تکراری و خوراک مرغ ساده خسته شده اند و به دنبال یک جایگزین خوشمزه می گردند. این خورش ترکیبی فوق العاده از گردو، بادام و چاشنی های تند و لذیذ است که با کمی خامه و ماست، بافت و طعمی لطیف به خود می گیرد. در آخر هم کمی زعفران و چند قطره لیمو ترش تمام این مزه ها را به خوبی در هم ادغام می نماید تا یک غذای خوش طعم با ظاهری جذاب و مجلسی داشته باشید.
- چطور مرغ پرتقالی درست کنیم؟
- چطور شاورما مرغ درست کنیم؟
- چطور مرغ ناردونی درست کنیم؟
در افغانستان این غذا را معمولا برای مراسم خاص، اعیاد و ماه رمضان تهیه می نمایند چون علاوه بر طعم و ظاهر خوشایند، بسیار مقوی است.
بعد از یاد دریافت مرغ افغانستانی، پیشنهاد می کنیم به آرشیو آموزش آشپزی تصویری ما در ایران کلام مگ سر بزنید تا با دستور تهیه دنیایی از غذاهای ایرانی و فرنگی آشنا شوید.
مواد لازم برای 3 نفر
- مرغ: 2 تکه
- مغز گردو: یک سوم پیمانه
- مغز بادام: یک چهارم پیمانه
- جعفری: 20 شاخه
- خامه: 2 قاشق غذاخوری سرپر
- پیاز: 1 عدد عظیم
- سیر: 3 حبه
- زعفران دم نموده: به مقدار کافی
- لیمو ترش: 1 عدد
- کره: 30 گرم
- ماست: 3 قاشق غذاخوری
- ادویه مرغ عربی (شامل زردچوبه، فلفل قزمز، پودر تخم گشنیز، پودر میخک، زیره سبز، زنجبیل، جوز هندی)، ادویه کاری، زنجبیل، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه مرغ افغانستانی
1.
مغز بادام، گردو، جعفری، نیمی از پیاز و سیر را در میکسر با هم مخلوط کنید.
2.
خامه، ماست، ادویه ها و آب لیمو ترش را به مواد اضافه و با هم مخلوط کنید. در آخر میزان ترشی و نمک آن را بچشید و اندازه کنید.
3.
سس حاضر شده را روی تکه های مرغ بریزید و مرغ ها را کاملا به این سس آغشته کنید. مرغ های مزه دار شده را به مدت حداقل یک ساعت با درب بسته داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
4.
نیمه به جامانده از پیاز را با نصفی از کره و کمی روغن سرخ کنید و از تابه خارج کنید.
5.
وقتی مرغ ها به اندازه کافی در مواد استراحت کردند و مزه دار شدند، از مواد خارج کنید و دو طرف آن ها را با مابقی کره سرخ کنید. سپس به جامانده سس مرغ را به همراه یک پیمانه آب جوش، روی مرغ ها بریزید و اجازه دهید با درب بسته بپزند.
6.
بعد از 2 تا 3 ساعت، خورش روغن می اندازد و به اصطلاح جا میفتد.
7.
در این مرحله پیاز داغ را که قبلا آماده کردید، به خورش اضافه کنید.
8.
خورش شما حاضر است؛ نوش جان.
منبع: دیجیکالا مگ